Tankelaboratoriet
En tverrkunstnerisk forestilling med teater, visuell kunst og live musikk.
På scenen står laboratoriet klart. Et gigantisk forstørrelsesglass. En stor hvit skjerm. Fargerike materialer. Kolber. Kritt. En forsker jobber i laboratoriet. På det store lerretet vokser en tegning fram. Av barn. Masse barn. Forskjellige barn. En gutt med stripete genser. Ei jente med krøllete hår. Tre gutter med caps på hodet. Publikum responderer: «Det er oss! Hun tegner oss! Det der er meg. Der er du!»
I «Tankelaboratoriet» undersøker vi mangfold og forskjeller. Ingen av oss er like, og alle har vi vår måte å møte verden på. Noen ganger reagerer vi med sterke følelser, og selv om vi egentlig lengter etter å bli forstått, opplever vi at andre trekker seg unna. I laboratoriet prøver vi å avdekke/se nærmere på/ misforståelsene. De som det ikke er lett å oppdage.
Publikum blir kjent med fire forskjellige mennesketyper: Reddharen, Sinnataggen, Firkanten, Hermegåsa. Alle har sine spesifikke utfordringer, men de har også den samme erfaringen: De opplever at ingen ser hvordan de virkelig har det, inni seg. I laboratoriet tegnes typer og rom gjennom direkte lek med farger og materialer. Kamera og projektor fanger bevegelser og endrer rommet gjennom hele forestillingen. Skuespiller og billedanimatør, Anne Marit Sæther, går inn i egne bilder, og leker med karakterer og fysiske former.
Gro Dahle har skrevet sangtekstene som går inn i den indre tankeverdenen med undring og poesi. To musikere, Erlend Smalås og Ragnhild Faanes, er på scenen gjennom hele forestillingen og følger utviklingen av levende bilder, lydlegger situasjoner der karakterene tolkes av skuespilleren.
MEDVIRKENDE:
Ide/konsept: Cirka Teater
Tekstutvikling: Anne Mali Sæther og Anne Marit Sæther
Komponister: Ragnhild Faanes og Erlend Smalås
Sangtekster: Gro Dahle
Regi: Anne Mali Sæther
Scenograf: Gilles Berger
Skuespiller: Anne Marit Sæther
Produsent: Monica Stendahl Rokne
FAMILIEFORESTILLING FOR ALLE FRA 6 ÅR OG OPPOVER
Forestillingen formidles gjennom Scenekunstbruket, og ble produsert med støtte fra Spenn.no, Fond for utøvende kunstnere, Trondheim kommune og Sør-Trøndelag Fylkeskommune.