Oslo/Fusion internasjonale filmfestival 2024

Plakaten annonserer den 34. Oslo/Fusion International Film Festival, som finner sted fra 25. til 29. september 2024. Den viser to hender med fargerike fugler som flyr rundt dem, mot en lilla bakgrunn, med informasjon om festivalens visningssteder.

Vi er stolte over å være en arena for Oslo/Fusion International Film Festival 2024, Norges mest mangfoldige, åpne, inkluderende, provoserende og skeive filmfestival.

Programmet er klart, og festivalen presenterer over 100 filmer med skeive temaer. Visningene foregår på Cinemateket, Vega Scene og SALT fra 25. til 29. september, for en uke med inspirerende filmer, engasjerende panelsamtaler og uforglemmelige arrangementer.

Årets festival byr på hele følelsesspekteret – ta en titt på programmet og gled deg til festival!

Under kan du se hvilke filmer du kan se på Vega under festivalen.

Bildet viser en filmplakat med ordet "BOTTOMS" med store bokstaver. Ved siden av poserer 8 personer. Foran liggende på magen er to unge gutter med blå fotballdrakt. Ved siden av, liggende også på magen, en person i rød og hvit jakke. Over sitter treneren med blå drakt. På venstre side står en jente på knærne og lener seg mot en stående person. Hun har rosa bukse og svart singlet. Ved siden av står en jente og viser arm-muskler med den ene armen, og har på seg lys grønn t-skjorte og mørk grønn bukse. Ved siden av henne står to jenter som også poserer med arm-musklene mens hun andre holder rundt henne kled i rosa kjole.

Bottoms
Lørdag 28. september

Regissør Emma Seligmans (Shiva Baby) siste film Bottoms kom aldri på kino i Norge, så nå har du endelig muligheten! Filmen er en skrudd, absurd og hysterisk high school satire, skrevet sammen med Rachel Sennott, som spiller hovedrollen i filmen.

Bildet viser en ung mann og en kvinne i en fargerik animert bakgrunn bestående av høye bygninger i New York som vises opp ned. Kvinnen har rosarødt farget hår med grønngul ettervekst, gressgrønn dressjakke og et gullkjede. Hun holder en plastflaske i hånden. Den unge mannen har brukt kort hår, jakke med en

Problemista
Fredag 27. september 21:00
Søndag 29. september 21:00

Manusforfatter/regissør Julio Torres spiller Alejandro, med Tilda Swinton i full komediemodus som Elizabeth, i denne surrealistiske komedien fortalt av Isabella Rosselini.

Bildet viser en trans som ser på seg selv i speilet backstage. Hun har en fargerik mønstrede kjole og hår som er satt opp i to krøllete hestehaler. I bakgrunnen ligger tre personer i en sofa. Veggen er lys med et rundt speil i bakgrunnen.

Scarecrow in a Garden of Cucumbers
Søndag 29. september 19:00

Scarecrow in a Garden of Cucumbers er en filmskatt som fortjener å feires! Andy Warhol Factory superstjerne og Lou Reeds muse Holly Woodlawn, gir oss sin uforglemmelige utstråling og komiske geni i rollen som den unge, storøyde Eve som ankommer New York med lite annet enn en skuespillerdrøm.

Bildet viser i sort-hvitt en ung pike med mørkt langt bølgede hår som holder på et smykke rundt halsen. Hun har på seg en hvit plisé-overdel som viser armene.

Kortfilmer: Free Palestine
Lørdag 28. september 14:00

Oslo/Fusion viser et knippe palestinske filmer i kortfilmprogrammet FREE PALESTINE. Denne visningen etterfølges av en samtale kl. 16.00 i Salongen vi har kalt PALESTINE: DOCUMENTING GENOCIDE. Moderator er Ayman Alazraq, og i panelet har vi bl.a.produsent, journalist og aktivist Ahmed Shihab-Eldin.

Bildet viser James Ivory og Ismail Merchant sittende i en lilla- og blåstripete sofa i en stue. Han ene spiser bakst, han andre drikker kaffe fra en porselen-kaffekopp. Begge har på seg dressjakke og skinnsko. I bakgrunnen henger det et maleri.

Merchant Ivory
Onsdag 25. september 18:15

Se dokumentaren om filmskaperparet Merchant og Ivory. Paret lagde 43 filmer over fire tiår – inkludert A Room With a View (1985), Howard's End (1992) og Maurice (1987).


Ponyboi Oslo Fusion 24

Ponyboi
Søndag 29. september 17:30

Valentines Day, New Jersey – en travel dag for sexarbeideren Ponyboi. Når han får vite at faren, som han ikke har hatt kontakt med på årevis, er døende, dukker vonde minner fra oppveksten som intersex i en tradisjonell salvadoransk familie opp igjen.

Bildet viser Amal stående foran kateteret som underviser hennes elever. Hun har brunt skulderlangt hår, hvit genser og beige bukse. Foran henne sitter det fire elever. Bak henne henger en grønn krittavle med kritt-tekst.

Amal
Torsdag 26. september 18:00

Amal er en idealistisk og lidenskapelig litteraturlærer ved en skole i Brussel, verdsatt av både kolleger og elever. Når en av elevene blir alvorlig mobbet for ikke å kle seg korrekt i henhold til sin religion og beskyldes for å være lesbisk, starter en prøvelse for Amal.

Bildet viser en Jürgen Baldiga med kort hår som står å poserer i dusjen. Bildet viser fra brystet og opp. Han har det ene øyet åpent og det andre lukket. Bildet er i sort/hvitt

Baldiga
Onsdag 25. september 20:45

Baldiga – Unlocked Heart er en vakker og sterk hyllest til en banebrytende, følsom og provoserende fotograf og AIDS-aktivist, hvis arv er bevart gjennom de tusenvis av fotografier og førti dagbøker han etterlot seg.

Bildet viser et nærbilde av en 16 år gammel gutt som ser mot kamera. Han har mellomblondt krøllete hår og en ørering.

B.O.Y. (Bruises of Yesterday)
Lørdag 28. september 18:30

16-årige Tobias tvinges av sin fraværende mor å tilbringe sommeren hos besteforeldrene, hvor bestefaren jobber fulltid og pleier sin kone, som har demens.

Bildet viser to kvinner som sammen ser i en natatbok. Hun ene har kort mørkt hår med en grønn trøye. Hun andre har kort krøllete hår med en blå singlett.

Cidade; Campo
Torsdag 26. september 20:45

To historier om migrasjon mellom storbyer og landlige omgivelser.

Bildet viser to eldre kvinner liggende i sengen og holder rundt hverandre med ansiktene vendt mot hverandre. Hun til høyre kysser hun til venstre på pannen. Begge har på seg sort genser.

If I Die, it'll be of Joy
Fredag 27. september 18:30

En vakker, ærlig og intim film som beviser at det er mye kraft igjen i generasjonene som kom før oss – en film du sent vil glemme.

Bildet viser to nakne badende kvinner under vannoverflaten. Vannet er klart og blått og bunnen består av lyse steiner.

Lesvia
Søndag 29. september 15:30

Siden 1970-tallet har lesbiske fra hele verden blitt trukket til øya Lesvos og den lille landsbyen Eressos, fødestedet til den antikke greske poeten Sappho.

Bildet viser to unge menn som holder rundt hverandre. Han ene har mørkt kort hår, barbert på siden. Han har på seg en kortermet rutete skjorte i lilla, en reiseveske hengende på skulderen og en øredobb. Mannen som står bak, holder rundt partneren sin. Han har mørkt kort hår og blå caps. Han har på seg en hvit singlett. På armen har han tattovert en løve i orange og blågrønt. I bakgrunnen er en stor lys bygning hvor i det éne vinduet henger et regnbue-flagg. Foran bygningen står uniformerte politi med rød berret.

Narrow Path to Happiness
Lørdag 28. september 13:00

En hjertevarm og sjarmerende dokumentar – melankolsk, men likevel håpefull – og man kan ikke unngå å falle for det unge paret Gergő og Lénárd, som åpent deler sine oppturer og nedturer.

En ung kvinne i gult tar på seg øredobber. Bak henne er det mass utklipp på veggen

The Queen of my Dreams
Søndag 29. september 16:45


Året er 1999. Den 22-årige muslimske Azra studerer i Toronto, hvor hun bor med kjæresten Sharon. Når faren dør plutselig, flyr Azra umiddelbart til Karachi, hvor moren Mariam krever at hun oppfører seg slik en datter i sorg bør gjøre. Med et allerede anstrengt forhold til moren, starter en Bollywood-inspirert reise gjennom tid og minner, ekte og fiktive, fra morens ungdomstid i Karachi 30 år tidligere. En vei til selvrealisering som viser at mor og datter kanskje ikke er så ulike allikevel.