Kræsjkurs for ferske scenekunstnere

En mann med stor hjelm sykler gjennom verdensrommet

Kræsjkurs for ferske scenekunstnere

– et bransjetreff for scenekunstnere i etableringsfasen

Som nyutdannet eller selvlært kan du mye om det å stå på scenen... meeeen kanskje litt mindre om hvordan navigere i arbeidslivet?

Hvis det er tilfellet, da skal du definitivt henge med oss! Vi skal ta en nærmere titt på overgangen til det profesjonelle livet: hvordan organisere hverdagen, bygge nettverk, forstå det politiske landskapet, kjenne dine rettigheter og velge riktig organisasjonsform. Og ikke minst, hvordan få jobb!

Vi har samlet alt dette på én fagdag – med masse fine folk som vil dele sine erfaringer med deg. I tillegg til foredrag og samtaler med organisasjoner, utøvere og mulige arbeidsgivere, blir det stands med mange ulike tilskuddsordninger og bransjeaktører du kan bli kjent med.

Vi følger suksessen fra i fjor, med nye aktuelle foredrag, paneldeltakere, utøvere og arbeidsgivere.

Det er et begrenset antall deltagerplasser, så meld deg på tidlig! 

NB Det vil være mulig å følge hele programmet digitalt, informasjon om dette kommer senere.


Program
09.30: Dørene åpner
10.00: Velkommen!
10.10: Bransjenavigasjon – hvordan ser bransjen ut, hvor starter du?
10.40: Møt bransjeaktørene – mingling på stands – på egen hånd eller med hjelp
11.10: Kræsjkurs i arbeidslivet – regler, rettigheter og muligheter Lunsj og mingling
13.15: Fra nyutdannet til etablert scenekunstner – vi prater med folk som har gjort dette en stund
14.00: På baksiden av søknadsportalen – hvordan skal du nå frem i søknadsbunken?
14.45: Møt Fagforbundene – hvorfor bør du være fagorganisert?
15.15: Pause
15.45: Ferske utøveres muligheter på arbeidsmarkedet – vi prater med arbeidsgivere og stiller de alle de kleine spørsmålene
16.30: Party på SALT!

Dette arrangementet er et samarbeid mellom Norsk Skuespillersenter, CREO, Vega Scene, SALT art & music, PRODA og Skuespiller- og danseralliansen, sammen med resten av scenekunstbransjen.


Til den etablerte bransjen:
Er din virksomhet interessert i å møte og engasjere seg med over 120 nye scenekunstnere? Bli med!Dere kan være et scenekunstkompani, en tilskuddsordning, avis, teater- eller danseinstitusjon, kompetansesenter, residensordning eller lignende og vil være med å møte de nyetablerte!

I fjor hadde vi gleden av å ha 25 etablerte virksomheter som deltok med stands og bidro til dette bransjetreffet. Dette er en fin mulighet for din virksomhet til å presentere seg for, og knytte kontakter med, morgendagens scenekunstnere.

Du kan registrere deg her: https://no.surveymonkey.com/r/2M3Z8QJ

Celine Engebrigtsen ved Stella Casting, er utdannet skuespiller fra Ecole Jacques Le Coq. Hun etablerte Stella Casting i 1996 og har siden castet over 60 filmer, TV-serier og reklamer. Hun underviser også i casting på Den Norske Filmskolen.

Tine Valavuo Tyldum, daglig leder Scenekunstbruket, har en omfattende bakgrunn innen samtidsdans, kulturprosjektledelse og ledelse. Hun var med å etablere Landing og har arbeidet med organisasjoner som JM Norway og nyMusikk. Hun er nå daglig leder i Scenekunstbruket.

Christoffer Mæland, skuespiller og musikalartist Christoffer har en bachelorgrad i musikkteater fra Musikkteaterhøyskolen i Oslo og har spilt i forestillinger som "Petter", "Jernskjegg" og "Vår kamp". Han er også co-produsent og skuespiller i lyddramaet "Drager & Drottner".

Agnete G. Haaland, har vært leder for Norsk Skuespillerforbund og teatersjef på Den Nationale Scene. Hun er skuespiller, manusforfatter og produsent, og leder nå Stiftelsen Akershus festning for Kunst og Kultur. Hun er også aktiv i Norsk Pen.

Runar Hodne, er regissør og teatersjef ved Oslo Nye Teater. Han har regissert flere kjente oppsetninger og spillefilmer, og har hatt ledende roller ved teatre i Norge og internasjonalt. Han mottok Heddaprisen i 2001.

Julian Karenga, er dramatiker, regissør og skuespiller utdannet ved The Liverpool Institute for Performing Arts. Han er kjent for monologen "Snøbrun" og gjorde sin regidebut med "Veien sitt ansikt" under Festspillene i Nord-Norge.

Hanna Filomen Mjåvatn, er danser og koreograf med utdannelse i jazz- og moderne/samtidsdans. Hun arbeider som frilans scenekunstner og pedagog, og vant "Dansefeber" i 2007.

Henriette Pedersen, er danser og koreograf som arbeider i krysningsfeltet mellom dans og teater. Hun er kjent for sine visuelt slående og konseptbaserte produksjoner og er kunstnerisk leder for Nartmanstiftelsen.