Konsert: Origo

Et blågrått bilde med flere musikere lagt oppå hverandre i en kollasj

Søndag 15.09 20:00 | Salongen | KJØP BILLETT

Velkommen til en meditativ, men tidvis intens, akustisk musikkopplevelse. Ingen scene, dempet belysning, musikere plassert midt i rommet, mulighet for å sitte eller ligge på gulvet med pledd og puter eller sitte i en stol. Gjør det du foretrekker. 

Origo — der x- og y-aksen i et koordinatsystem krysser hverandre og går i null. Navnet symboliserer nullpunktet i en selv — inspirert av øyeblikket når man åpner øynene etter dyp hvile eller meditasjon. Kanskje legger man merke til noe nytt i rommet man har sittet i så mange ganger før? Kanskje dukker et glemt minne opp igjen? Og kanskje, viktigst av alt, lærer man i slike stunder å overgi seg til livet akkurat som det er.

Musikken er særlig inspirert av de gangene jeg turte å omfavne mine mest intense følelser. Musikken er også inspirert av stillhetens potensielle energi, og paradokset i det:

fra ingenting kommer ingenting, fra ingenting kommer alt.

Takk til alle de fremragende musikerne jeg har fått med meg, min kjære Violetta som har vært en viktig kritiker i komposisjonsprosessen, og foreldrene mine for ubetinget lån av deres piano.

Medvirkende musikere:

Amalie Dahl – alt-saksofon
Signe K. Emmeluth – alt-saksofon
Zakarias Meyer Øverli – tenor-saksofon
Aksel Rønning – tenor-saksofon
Andreas Hoem Røysum – klarinetter
Jørgen Bjelkerud – trombone
Håkon Huldt-Nystrøm – kontrabass
Olve Gravklev – trommesett, piano og komposisjon