Om Vega

Vega Scene er en kvalitetskino og et lite storbyteater som løfter frem aktuelle filmer og ny dramatikk.

Vega Scene ble etablert i 2013 med ønske om å utvikle en åpen og levende møteplass for kvalitetsfilm, nyskrevet researchbasert teater og debatt. Et samlingspunkt hvor publikum og bransje kan dele, diskutere og få ny kunnskap om verden sett gjennom kunsten.

Vega Scene har som mål å bidra til større bredde og kvalitet i hovedstadens film- og teatertilbud og større bredde i hovedstadens film- og teaterpublikum. På huset finner du arrangementer som henvender seg til alt fra de helt små til de helt store.

VEGA KINO

- Dolby Atmos, 35mm og de beste digitale visningsforhold

På Vega Kino er den smale filmen bred. Det ikke-kommersielle er kommersielt. Det lavmælte roper høyt. Det fjerne er nært og 35mm er stort.

Hos oss opplever du det beste innen fiksjonsfilm, kortfilm, dokumentarfilm og spesialimport. En kuraterende kino, hvor filmen strekker seg utover lerretet og settes i kontekst gjennom debatter, foredrag, måltider, konserter og utstillinger m.m.

Vega Kino er et sted for nerdene. For de alminnelige kinogjengerne. De helt små. De helt store. De som vil utfordres og de som vil pleies. Vi viser filmer som tar pulsen på samtiden, provoserer og begeistrer. Filmer som er kilde til kunnskap og refleksjon, som danner utgangspunktet for eller forlenger aktuelle samfunnsdebatter, utfordrer publikum og tøyer formatets grenser.

Kinoprogrammet kurateres av programsjef Truls Foss i samarbeid med et programråd bestående av Ida Madsen Hestman (medieviter, frilans skribent og musikkredaktør for Subjekt), Lars Ole Kristiansen (redaktør for Montages), Nina Barbosa Blad (produsent for Barbosa Film), Jakob Rørvik (regissør) og Vigdis Lian (tidligere barnefilmkonsulent, programsjef for Den Norske Filmfestivalen og direktør for Norsk filminstitutt).

Kinosalene

Vi har tre flotte kinosaler;
Kino EN / 183 seter / Dolby Atmos / DCP / 35 millimeter /  3D
Kino TO & TRE / 74 seter / DCP / 35 mm (sal 2)

Ønsker du å leie en kinosal? Klikk her 

 

VEGA TEATER
Hovedstadens eneste teater utelukkende dedikert til nyskreven dramatikk.

Vega Teater er en liten storbyscene for ny samfunnsengasjert dramatikk. Vi iscenesetter aktuelle og uredde spørsmål om samtida. Historiene som fortelles er våre. De er mine. De er dine. De beveger hode. De beveger hjerte.

Vega Teater er en arena for å oppdage, utvikle eller vedlikeholde kjærligheten for fortellerkunsten. Enten du er nyforelsket teaterentusiast eller pleier en rusten teaterkjærlighet.

På scenen opplever du norske og nordiske urpremierer, egenproduserte stykker og spennende gjestespill fra frigrupper, festivaler og andre.

GJESTESPILL
Gjestespill samt egenproduksjoner utvelges av kunsterisk ledelse på teateret, Katinka Rydin Berge og Hege Aga Edelsteen i samarbeid med et programråd som foreløpig består av Judy Karanja og Cliff Moustache.

Ønsker du at ditt stykke skal vurderes til Vega Scene?

Kontakt Katinka, Hege eller Anita.

Merk: Vi mottar veldig mange forespørsler om gjestespill. Vi behandler alle forespørsler, men det kan ta litt tid. Vær tålmodig. Du vil alltid få svar.

Teatersalen
Kapasitet: 184
Fleksibelt amfi som kan tilpasses ulike oppsetninger og dramaturgiske ideer.

Vil du leie teatersalen? Klikk her

Sparebankstiftelsen er stolt bidragsyter til teatersalens amfi.

SALONGEN

«her er det højt til loftet og vidt til væggen» Henrik Ibsen: Peer Gynt 33

Salongen er Vega Scenes sted for debatt og samtale. Her trekkes tematikkene ut av både lerret og teaterscene, de vris og vendes, problematiseres og nyanseres. I Salongen kan du oppleve alt fra samtaler til utstillinger, live-action filmvisninger og kulinarisk kino via enkle konsert- og teaterforestillinger.

 

Kapasitet

Her er det utallige modeller for seteplassering.

Rekker: ca. 120 seter
Runde bord: ca. 120 seter
Langbord: ca. 150 seter
Stående: 180 personer

 

Vil du leie Salongen til ditt arrangement. Klikk her

 

Interiørarkitekt: Tone Dalen
Arkitekt: Asplan Viak
Utbygger Urbanium AS