Vega scene

Om Vega

Vega Scene er en kvalitetskino og et lite storbyteater som løfter frem aktuelle filmer og ny dramatikk.

Vega Scene ble etablert i 2013 med ønske om å utvikle en åpen og levende møteplass for kvalitetsfilm, ny nordisk dramatikk og debatt. Et samlingspunkt hvor publikum og bransje kan dele, diskutere og få ny kunnskap om verden sett gjennom kunsten.
Vega Scene åpnet 3. nov. 2018 i Hausmanns gate 28.

Vega Scene har som mål å bidra til større bredde og kvalitet i hovedstadens film- og teatertilbud og større bredde i hovedstadens film- og teaterpublikum. På huset finner du arrangementer som henvender seg til alt fra de helt små til de helt store.

VEGA KINO

- Dolby Atmos og de beste digitale visningsforhold

På Vega Kino er den smale filmen bred. Det ikke-kommersielle er kommersielt. Det lavmælte roper høyt. Det fjerne er nært og lerretet er stort.

Hos oss opplever du det beste innen fiksjonsfilm, kortfilm, dokumentarfilm og spesialimport. En kuraterende kino, hvor filmen strekker seg utover lerretet og settes i kontekst gjennom debatter, foredrag, måltider, konserter og utstillinger m.m.

Vega Kino er et sted for nerdene. For de alminnelige kinogjengerne. De helt små. De helt store. De som vil utfordres og de som vil pleies. Vi viser filmer som tar pulsen på samtiden, provoserer og begeistrer. Filmer som er kilde til kunnskap og refleksjon, som danner utgangspunktet for eller forlenger aktuelle samfunnsdebatter, utfordrer publikum og tøyer formatets grenser.

Kinoprogrammet kurateres av programsjef Truls Foss i samarbeid med staben på Vega.

For de aller minste barna har vi Knøttekino og for deg med enda mindre barn har vi Babykino.

Kinosalene

Vi har tre flotte kinosaler;
Kino EN / 183 seter / Dolby Atmos / DCP / 3D
Kino TO & TRE / 74 seter / DCP

Ønsker du å leie en kinosal? Klikk her


VEGA TEATER
- din teaterscene for ny nordisk dramatikk

Vega Teater er en liten storbyscene for ny samfunnsengasjert dramatikk. Vi iscenesetter aktuelle og uredde spørsmål om samtida for voksne, unge og barn.

Det kunstneriske teaterprogrammet består av egenproduksjoner, samproduksjoner og gjestespill. Noen av forestillingene får du kun oppleve hos oss, mens andre legger ut på reise og gjester teatre rundt om i landet.

Kunstnerisk ledelse er ansvarlig for programmet i dialog med programrådet, som består av Kjersti Gulliksrud, Judy Karanja og Demian Vitanza.

Ønsker du at ditt stykke skal vurderes til Vega Scene? Les mer her.

Teatersalen
Kapasitet: 180

Sparebankstiftelsen er stolt bidragsyter til teatersalens amfi.


VOKSENFRI og VEGA UNG

VOKSENFRI er et etter skoletid-tilbud på Vega Scene, for deg mellom 9-15 år. Les mer her.

VEGA UNG FILM (16-25 år) består av en kurateringsgruppe som setter opp sitt eget kinoprogram. Les mer her.

VEGA UNG TEATER lager teaterforestillinger som egne versjoner av profesjonelle stykker som iscenesettes på Vega. Les mer her.

SALONGEN

«her er det højt til loftet og vidt til væggen» Henrik Ibsen: Peer Gynt

Salongen er Vega Scenes sted for debatt og samtale. Her trekkes tematikkene ut av både lerret og teaterscene, de vris og vendes, problematiseres og nyanseres. I Salongen kan du oppleve alt fra samtaler til utstillinger, live-action filmvisninger og kulinarisk kino via enkle konsert- og teaterforestillinger.

Kapasitet

Her er det utallige modeller for seteplassering.

Rekker: ca. 120 seter
Runde bord: ca. 120 seter
Langbord: ca. 150 seter
Stående: 180 personer


Vil du leie Salongen til ditt arrangement. Klikk her


Interiørarkitekt: Tone Dalen
Arkitekt: Asplan Viak
Utbygger Urbanium AS