Vega scene

3 Women


Drama
2 t. 4 min.
9 år

3 Women

FORESTILLINGERVega Ung Film presenterer: 3 Women

Én kvinne, blir to kvinner, blir tre kvinner, blir én.

3 WOMEN er en av de mest ukonvensjonelle filmene som har blitt laget i Hollywood. Den er en antitese til alt som smaker av mainstream film, og motstår seg nærmest klassifisering. For fans av Robert Altman er det en mystisk og hypnotisk orgie i alternativ filmfortelling. For andre kan det enten bli drøy kost eller en fascinerende introduksjon til en av de store filmfornyerne i nordamerikansk etterkrigsfilm. Et handlingsreferat kan bare antyde hva 3 Women handler om. Pinky og Millie jobber ved et senter for geriatriske invalide. Forsagte og introverte Pinky ser opp til Millie, flytter sammen med henne, og begynner å etterligne Millies væremåte og levesett. Den tredje kvinnen er Willie, en stille kunstner som er gravid og gift med en machomann. Hun dekorerer vegger, terrasser og et svømmebasseng med malerier som oser av mannlig aggresjon og kvinnen som offer.

Betegnende nok kom filmidéen til 3 Women til Altman i en drøm, samt fra en dyp fascinasjon for Ingmar Bergmans Persona. 

Altman maler et intrikat drømme-landskap satt med Californias røffe ørken som bakteppe hvor karakterene får utfolde seg i en fjern virkelighet og hvor linjen mellom kvinnenes identitet gradvis forsvinner.

Deler av omtale hentet fra Cinemateket Bergen

----

VEGA UNG setter sammen med VEGA SCENE opp høstferieprogram for unge fra mandag 3. oktober til onsdag 5. oktober. Det blir teater og film! Tilbudet er for deg mellom 16-25 år og koster 25 kr for medlemskap i filmklubben og 25 kr for billett per visning. Teaterforestillingen er gratis for de første 30 som melder seg på. VEGA UNG er støttet av Bufdir.

Originaltittel 3 Women

Regi Robert Altman
Språk engelsk
Produksjonår 1977

Skuespillere Shelley Duvall Sissy Spacek Janice Rule

Sjanger Drama

Spilletid 2 t. 4 min.

Nasjonalitet USA

Aldersgrense med begrunnelse 9 år