Vega scene

Q's Barbershop


Dokumentar
1 t. 1 min.
9 år

Qs Barbershop

FORESTILLINGERVega Ung Film presenterer: Q's Barbershop

 

En feelgood-film for tøffinger!

Rundt tre kilometer utenfor sentrum av den danske byen Odense finner du bydelen Vollsmose. I hjertet av Vollsmose ligger Q’s Barbershop. Q’s er et naturlig samlingspunkt for de somaliske gutta i området, for det er ikke akkurat med jernhånd Qasim styrer butikken. Her er hjertet like åpent som ansiktet, og stemningen alltid god. Når du får fikset håret hos Q følger gjerne tips og råd, om alt fra dametrøbbel til utdanning, med på kjøpet. Det er både husrom og hjerterom i sjappa til Q.

Q’s Barbershop er ikke bare et portrett av en mann, men også en miljøskildring. Gjennom Qasim blir vi kjent med hele bydelen, og lærer hvordan det er å bo der. Vollsmose har flere sosialboliger enn noe annet sted i Danmark, og det er ikke bare solskinnsdager der. Men hos Qasim får du plass i stolen uansett om du er guttunge, kriminell eller flyktning. Som publikum blir vi ofte plassert ansikt til ansikt med kundene hans, som om vi er speilet i salongen. Det gir en sterk følelse av nærhet, og gjør det vanskelig ikke å relatere til de hverdagslige problemene som diskuteres.

Emil Langballe (f. 1982) er en dansk regissør og fotograf, utdannet ved National Film and Television School i England. Avgangsfilmen hans derfra, kortdokumentaren Beach Boy, vant pris på festivaler som Karlovy Vary og Thessaloniki. Q’s Barbershop er én av to dokumentarer han viste på CPH:DOX i 2019.

Omtale hentet fra Oslo Pix

----

VEGA UNG setter sammen med VEGA SCENE opp høstferieprogram for unge fra mandag 3. oktober til onsdag 5. oktober. Det blir teater og film! Tilbudet er for deg mellom 16-25 år og koster 25 kr for medlemskap i filmklubben og 25 kr for billett per visning. Teaterforestillingen er gratis for de første 30 som melder seg på. VEGA UNG er støttet av Bufdir.

 

Originaltittel Q's Barbershop

Regi Emil Langballe
Språk dansk/engelsk/somali
Produksjonår 2019

Skuespillere Ridwan Qasim Ahmed Hassan El-Khatib Fuad Gumas

Sjanger Dokumentar

Spilletid 1 t. 1 min.

Nasjonalitet Danmark

Aldersgrense med begrunnelse 9 år