Vega scene

VOKSENFRI: Høstferietilbud for alle mellom 9-15 år

Høstferie er inneferie!

 

VOKSENFRI på Vega tilbyr høstferieprogram for alle barn mellom 9- 15 år fra mandag 3. oktober til onsdag 5. oktober. Det blir teater, film og workshops.

Tilbudet er gratis, det koster kun kr. 25,- for medlemskap i filmklubben. VOKSENFRI er støttet av bufdir.

Program:

(Omtaler og beskrivelser under)

Mandag 3. oktober

10:00-15:00 Kurs: Lag din egen film!
12:00 Enkel matservering samt registrering
12:30 Filmvisning De utrolige (varighet: 1t 55min)

Tirsdag 4. oktober

10:00-15:00 Kurs: Lag din egen film!
12:00 Enkel matservering og registrering
12:30 Filmvisning Jakten på nyresteinen (varighet: 1t 31min)

Onsdag 5. oktober

12:00 Enkel matservering og registrering
12:30 Filmvisning Ulvevandrerne (varighet: 1t 43min)

 

Vil du vite mer om programmet?

KURS: LAG DIN EGEN FILM!

Hvordan kan du lage din egen film? På dette kurset får du som er mellom 9 og 15 år innføring i kunsten å utvikle en filmatisk idé, lage storyboard, øve på skuespillet samt filme og redigere. Vi kommer til å bruke iPad og enkle redigeringsprogram som er tilgjengelig for alle slik at deltagere kan videreutvikle sine kunnskaper etter at kurset er ferdig. Vi jobber i mindre grupper og hjelper hverandre. Kurset passer både for dem som ønsker å stå foran og bak et kamera. Kursholder er Bjørn Kolstø utdannet ved NSKI.

  • Kurset går over to dager, 3.-4. oktober
  • Ta med egen matpakke og drikke
  • Det er 15 plasser på kurset, meld deg på via lenken under

 

MELD DEG PÅ HER

Er kurset fullbooket?
Meld deg på ventelisten her, så kontakter vi deg om det blir en ledig plass.

 

Om filmene:

DE UTROLIGE

VOKSENFRI - De utrolige.png“De utrolige er like fantastisk som tittelen tilsier!”
To av verdens største superhelter i førtiden: Herr Utrolig og Elastigirl, har nå trukket seg tilbake til det hverdagslige liv og stiftet familie. Herr Utrolig (nåtidens Bob Paar) har etablert seg i kontorjobb, i et forsikringsselskap. Herr Utrolig blir dratt ut av denne nye hverdagen når han blir kalt ut på et topphemmelig oppdrag. Dette oppdraget går ikke etter planen, og det ender opp med at hele familien må ta i bruk superkreftene sine.

“De utrolige er på høyde med deres beste og er kanskje den ypperste superheltfilmen jeg noen gang har sett! Brad Bird har skrevet og regissert en susende god actionhistorie, spekket med morsomme øyeblikk som får hikstelatteren frem.”

Sitater hentet fra P3

 

JAKTEN PÅ NYRESTEINEN

VOKSENFRI - jakten på nyresteinen.pngJakten på nyresteinen er en norsk eventyr- og fantasyfilm fra 1996 regissert og bearbeidet til manus av Vibeke Idsøe. Historien var basert på hennes egen barnebok med samme tittel fra 1994. Hovedrollene spilles av Torbjørn Harr, Jenny Skavlan og Benjamin Helstad. Filmen ble tildelt prisen for beste film under Chicago International Children's Film Festival året etter utgivelse.

Jakten på nyresteinen er en fantasifull reise inn i en kropp. Vi møter gutten Simen som skal være med Bestefar på reise til København. Natten før de skal reise får Bestefar alvorlige smerter i magen. Simen blir redd. De er på en øy og har ikke telefon. Men heldigvis har Simen bamsen Teddy, og Teddy kan formelen for å gjøre Simen så liten at han kan krype inn i Bestefars kropp og finne ut hva som er galt!

Slik starter Simens eventyr i Bestefars kropp. På veien får han hjelp av det sure og sjenerte blodlegemet, Karta, og det søte, røde blodlegemet, Alveola. Alle tre blir jaget av Den Dårlige Ånden og Salthoggerne som har planlagt en diger nyrestein som skal sprenge alt i filler.

 

ULVEVANDRERNE

VOKSENFRI - ulvevandrerne.pngUlvevandrerne er en fantastisk animasjonsfilm fra de Oscar-nominerte skaperne av Sangen fra havet. Nå kommer filmen med norske stemmer, bare på kino!

Sammen med faren drar den unge jegeren Robyn til Irland for å jage bort en ulveflokk. Men alt skal endre seg når hun møter Mebh, en vilter jente som bor i skogen. Det viser seg nemlig at hun kommer fra et sagnomsust folk som er mennesker om dagen og ulver om natten.

Filmen er regissert av kritikerroste Tomm Moore og Ross Stewart, og er den tredje filmen i deres Irland-trilogi.

«Det er rett og slett lenge siden jeg har sett en flottere og mer gjennomført animasjonsfilm enn dette.»
- Erlend Loe, Aftenposten

«En av årets beste filmer - intet mindre enn et lite mesterverk.»
- Alexander Svanåsbakken, Cinema

«Irsk "girlpower" trollbindande vakker.»
- Guri Kulås, Klassekampen

 

Vil du vite mer om Voksenfri?

VOKSENFRI er et etter skoletid-tilbud hver tirsdag på Vega Scene, for deg mellom 9-15 år. Her leker vi oss med spennende filmklubb- og teateraktiviteter. Les her for mer info