Vega scene

All of Our Heartbeats are Connected Through Exploding Stars
All of Our Heartbeats Are Connected Through Exploding Stars

FORESTILLINGERTsunamien som skylte inn over Japan i 2011, sparker i gang "the greatest story ever told", om hvordan hele kosmos er koblet sammen. En svimlende odyssé fortalt som et filosofisk og emosjonelt essay om sorg, fornyelse og om hvordan både vi mennesker og naturen håndterer og finner en vei tilbake etter en katastrofe.

STARS_20220228_C.jpg 11. mars, 2011. Først bryter det største jordskjelvet i Japan til dags dato ut, så, 30 minutter senere skyller en mørk tsunami over kysten nordøst i Japan. Idet vannet trekker seg tilbake fra land drar det biler, hjem og liv med seg. Filmen beveger seg fra kysten av Japan til øyene på Hawaii, via sjeldent sette steder, tusenvis av meter under havoverflaten. Vi møter Satoko, en ung kvinne som sliter med å overvinne traumet etter katastrofen, og finner en vei ut av mørket når hun blir forelsket, Yasu, som har gjort over 100 dykk på jakt etter sin tapte kone og Sachiko, som fortsetter å skrive brev til mannen sin som ble tatt av bølgen. I mellomtiden på den andre siden av havet, på øya Kaho'olawe i Hawaii, samles en gruppe frivillige for å rense stranden fra japanske tsunami-rester som flyter inn fra havet, mens de deler historier om livet etter døden.

Til de dramatiske tonene i komponisten Teho Teardos musikk, blir vi dratt inn i en poetisk fortelling i flere skalaer, som følger havstrømmenes bevegelser over Stillehavet, for å fortelle historiene om hvordan mennesker og natur gjenoppbygges tross de verste traumer.

SPESIALVISNING søndag 16. oktober kl. 15:00 - Samtale mellom filmens regissør Jennifer Rainsford (Sverige) og lyddesigner Ted Krotkiewski (Sverige)
 

 

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet Sverige

Aldersgrense med begrunnelse