Vega scene

MIRAGE: Heikki Kossi - Live Foley Performance
Heikki Kossi

FORESTILLINGERDen fantastiske og prisvinnende foley-artisten og lyddesigneren Heikki Kossi (Finland) kommer til MIRAGE for å gjøre en musikalsk lyd-performance og workshop som utforsker mulighetsrommet for lydenes univers i film.

THE SOUND UNIVERSE: Foley Performance - Heikki Kossi (Finland)


Heikki har gjort foley og lyddesign til nærmere 400 filmer. Alt fra Oscar-vinneren for beste lyddesign; Sound of Metal, den norske prisvinnende filmen De Uskyldige, Compartment No.6, den poetiske dokumentaren A House Made of Splinters eller The Distant Barking of Dogs, til The Minions. En foley-artist jobber med å lydlegge alle detaljer og skape lydenes detaljrikdom i film. Det kan være autentiske lyder, som skaper en opplevelse av for eksempel gresset som vaier i vinden, fotsteg, iskrystaller som knekker, slag mot nyrene, og alle småting som man kanskje ikke engang legger merke til. Lydene lages av alt fra gamle kassettbånd, knuste glassflasker, utstoppede dyrepoter, og alt mulig rart du aldri kunne forestilt deg at kunne gjengi en autentisk opplevelse av en lyd. Gamle VHS kassettbånd kan for eksempel være en perfekt lyd av svaiende bjørketrær som rasler i vinden.

Kossi skal gjøre en unik performance, der han lager foley live til en film gjennom å improviser og skape lydene underveis. Han vil gi detaljert innblikk i sine metoder og hvordan et unikt lydbilde kan endre filmens karakter totalt. Lydenes univers er uante og utvider opplevelsen av filmen, på måter vi aldri kunne forestille oss. Både lydene vi ser og tror vi opplever som realistiske og lydene vi aldri en gang kunne forestille oss.

 

 

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet Ukjent

Aldersgrense med begrunnelse