Vega scene

Ultraviolette and the Blood Spitters Gang
Ultraviolet and the Bloodspitters Gang

FORESTILLINGEREn mesterlig mosaikkhistorie som graver dypt ned i den ufortalte historien til Marcelle. En intens historie om kjærlighet, om sykdom og motstandskraft og en banebrytende gjeng med kvinnelige blood-spitters.1.-ULTRAVIOLETTE-Affiche-A3-Eng-B-HD-Milana-Christitch-724x1024.jpgDa bestemoren til regissør Robin Hunzinger døde, etterlot hun seg en boks med brev fra en kvinne ved navn Marcelle. Fra disse brevene spinner denne historien om et lidenskapelig, men forbudt forhold i Frankrike på 1920-tallet, mens separasjon og sykdom kommer mellom de hemmelige unge elskerne. I denne slående audiovisuelle opplevelsen av en dokumentarfilm, spøkelsesaktig dandert med arkivbilder og et utsøkt lydspor. En snart hundre år gammel romantikk og erotisk livlighet som er foreviget og stadig like aktuell.

Historien begynner som en idyllisk sommerromantikk, men tvunget til å leve separert, da Marcelle er begrenset til et sanatorium på grunn av tuberkulose. Her blir hun leder og selvutnevnt forfører for en gjeng lignende syke unge kvinner – den frekke kallenavnet «blodspyttergjengen» – mens hennes iver for fraværende Emma aldri blir mindre. Regissør Hunzinger bruker behendig stemningsfulle periodebilder for å trylle frem verdener og gripende historier til disse opprørske unge kvinnene, og bringer lidenskapene og smertene deres til et levende nytt liv.

SPESIALVISNING torsdag 13. oktober kl 16:30 - En fransk apéro med regissørbesøk og presentasjon av Fransk Kulturhus i Salongen. 
 

 

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet Frankrike

Aldersgrense med begrunnelse