Vega scene

Ti kniver i hjertet
Ti kniver i hjertet

FORESTILLINGERMøt regissør Marius Holst i samtale om hans filmografi.

Holst var en av de nye, store talentene på begynnelsen av 90- tallet og hans spillefilmdebut fikk rosende omtaler og ble tatt ut til Panorama seksjonen i Berlin-festivalen. Filmen ble karakterisert som et mystisk drama og hadde Martin Dahl Garfalk, Jan Devo Kornstad, Kjersti Holmen, Reidar Sørensen, Bjørn Sundquist og Bjørn Floberg i rollene. 

Filmen er basert på Lars Saabye Christensens bok Gutten som ville være en av gutta, fra 1992. Christensen var også involvert på manussiden. Philip Øgaard stod bak kameraet og Kjetil Bjerkestrand og Mange Furuholmen skrev musikken.

 

---

90-tallet! Tiåret som ligger mellom norsk films gryende internasjonale gjennombrudd på 80-tallet og det oppblomstrende 2000-tallet, hvor et nytt filmfond, en ny filmskole og nye, unge filmarbeidere gjorde sitt inntog, er en spennende periode verdt et dypdykk.

Støtteordningene til både spillefilm og kortfilm ble lagt om, det kom en ny generasjon regissører og produsenter og norske filmer fikk internasjonal oppmerksomhet på ledende festivaler, som Berlin og Cannes. 

Gjennom en rekke filmpresentasjoner og intervjuer høsten 2022 fortsetter vi å se nærmere på dette tiåret på Vega Scene. Vi har engasjert redaktør Jan Erik Holst til dette programmet. Han har lang erfaring som filmkritiker, foreleser og formidler, blant annet gjennom sitt arbeid som direktør i Norsk filminstitutt 1988 – 2014. Holst har befattet seg med 90-tallet i den senere tid og skal presentere tiåret og denne serien i filmtidsskriftet Z i løpet av neste år. 

På alle visningene finner du en Pop-Up bokhandel med ny norsk film-litteratur på Vega Scene. Les mer om filmserien HER.

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet Norge

Aldersgrense med begrunnelse