Vega scene

Moonage Daydream


Dokumentar
2 t. 15 min.
9 år

Moonage Daydream

FORESTILLINGERVega Scene og platebutikken Big Dipper inviterer til spesialvisning av MOONAGE DAYDREAM, den hyllede dokumentaren om David Bowie. Filmen introduseres av filmkritiker Aleksander Huser.

Distributøren om filmen:

Den dyptgående dokumentaristen Brett Morgen (The Kid Stays in the Picture, Kurt Cobain: Montage of Heck, Jane) gir oss et spektakulært innblikk i kunsten til kameleonen David Bowie.

David Bowie var en av de største kunstnerne i vår tid, som utfordret grenser og beveget kulturen i over 50 år. Moonage Daydream er den første dokumentaren som er støttet av David Bowie Estate, som ga Morgen ubegrenset tilgang til arkivene i samlingen. Gjennom en personlig tilnærming og med en stil i sterk Bowie-esque ånd, får publikum oppleve den hyllede artisten på et nærgående og enestående visuelt nivå.

Morgen mottok over fem millioner gjenstander som inkluderte en samling av unike tegninger, bilder, opptak, filmer og notater. Han har brukt imponerende fire år på å sette sammen filmen som et resultat, og ytterligere 18 måneder på å designe et riktig lydbilde, animasjoner og fargepalett.NFF_IMG_732705-735697.jpg

NFF_IMG_732705-738199.jpg

Originaltittel Moonage Daydream

Regi Brett Morgen
Språk engelsk
Produksjonår 2022

Skuespillere David Bowie

Sjanger Dokumentar

Spilletid 2 t. 15 min.

Nasjonalitet USA

Aldersgrense med begrunnelse 9 år