Vega scene

Mellom 16-25 år? Bli med i Vega Ung!

Er du mellom 16-25 år og vil sette opp egne kinovisninger eller bli med i en teatergruppe?

 

På Vega skal unge få være med å skape, bidra, mene og bestemme. Derfor har vi Vega Ung Film og Vega Ung Teater, et tilbud for deg som er over 16 år og interessert i film og teater. Det er gratis å være med i Vega Ung.

 

Vega Ung Film (VUF) er en filmklubb for deg mellom 16-25 år på Vega Scene. Vi er på utkikk etter deg som har lyst til å være med i kurateringsgruppen som setter sammen kinoprogrammet til VUF denne høsten. Vi tilbyr et spennende, inspirerende og lærerikt miljø for filminteressert ungdom som har lyst til å utforske nye sider av filmverden.

Kurateringsgruppen møtes hver tirsdag kl. 17:30-19:30 og har oppstart 30. august.

Er du interessert? Meld deg på til eleonora@vegascene.no. Legg gjerne ved et kortfattet motivasjonsbrev om hvorfor du har lyst til å være med. Tilbudet er gratis og det er begrenset antall passer.

-

Vega Ung Teater lager teaterforestillinger som egne versjoner av profesjonelle stykker som iscenesettes på Vega. Ungdommene som er med jobber i et kreativt team og kan være alt fra skuespiller på scenen, bestemme kostymer, lage musikk, scenografi- eller annet du har lyst til å bidra med.

Til «Robin Faller dekonstruert» har vi ledige plasser til 4 unge regissører, 24 skuespillere og musikere i alderen 16-25 år. For å være med, må du sende et kort motivasjonsbrev til ak@vegascene.no. Frist for å melde seg på er den 2. september 2022.

Det er en forutsetning at du kan delta på prøvene. Prøvene foregår på Vega Scene hver torsdag fra kl. 16:30-19:00 (med unntak av skoleferier) og oppstart er den 8. september 2022. I tillegg vil det være helgeprøver med teknisk gjennomgang fra kl. 11:00-18:00 den 25. september, 5. og 6. november. Forestillingene spilles den 6. november kl. 17:00 og 19:00. Prosjektet avsluttes med premierefest hvor vi spanderer pizza.

Blir du med i Vega Ung Teater vil du få erfaring og lære om teaterregi, ny dramatikk, konseptutvikling, skuespillerteknikk, musikkbruk i teater og teaterproduksjon- i tillegg til å ha det gøy!

 

Vega Ung er støttet av Barne- ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir), Norsk Filmklubbforbund er samarbeidspartner. Tilbudet ble utviklet med tilskudd fra Sparebankstiftelsen DnB, og har gjennomført ferieprogram med støtte fra Oslo Kommune.

 

Foto: Maren Blomstereng Berget