Vega scene

Ennio: The Maestro


Dokumentar
2 t. 36 min.
15 år

Ennio

FORESTILLINGERKarrieren til filmhistoriens største komponist oppsummeres i en storslått hyllest til filmmediet, og musikken som kan løfte bildene til gripende høyder.

 

Om noen er synonym med lyden av film, er det Ennio Morricone. Karrieren til filmhistoriens største komponist strakk seg over 60 år og hundrevis av komposisjoner, inkludert udødelige klassikere som Sergio Leones spaghettiwesterns, Brian de Palmas De ubestikkelige og Giuseppe Tornatores Cinema Paradiso.

Det er Tornatore som har tatt på seg oppgaven å oppsummere Morricones omfangsrike karriere. Kjernen av denne dokumentaren består av en samtale med mesteren selv, som forteller inngående om musikken i alt fra historiske storfilmer til små, italienske sjangerfilmer – dette er på ingen måte bare en «greatest hits»-kavalkade. Underveis avsløres en rekke fascinerende musikkteoretiske detaljer og uventede inspirasjonskilder, og flere av Morricones beundrere – Quentin Tarantino, Dario Argento, Hans Zimmer, Quincy Jones og mange flere – får også et ord med i laget.

Ennio Morricone gikk bort i 2020, men året før rakk han å opptre foran en fullsatt Telenor Arena. Ennio er det nærmeste man kommer en lignende opplevelse i dag: En storslått hyllest til filmmediet, og musikken som kan løfte bildene til gripende høyder.

 

Giuseppe Tornatore (f. 1956) er en italiensk regissør som nok aller best er kjent for Oscar-vinneren og klassikeren Cinema Paradiso (1988). Siden har han regissert en rekke filmer som har vært på kino i Norge, blant annet Alle har det bra (1990) og En ren formalitet (1994). Tornatore og Ennio Morricone har hatt et mangeårig samarbeid, helt siden Cinema Paradiso.

 

- Omtale fra Oslo Pix

Originaltittel Ennio: The Maestro

Regi Giuseppe Tornatore
Språk engelsk/italiensk
Produksjonår

Skuespillere Ennio Morricone Quentin Tarantino Clint Eastwood Oliver Stone John Williams Hans Zimmer Terrence Malick Bruce Spiringsteen Kar-Wai Wong Dario Argento Bernardo Bertolucci Roland Joffé James Hetfield

Sjanger Dokumentar

Spilletid 2 t. 36 min.

Nasjonalitet Italia / Japan / Belgia / Nederland

Aldersgrense med begrunnelse 15 år