Vega scene

Nope


Thriller / Horror
2 t. 10 min.
15 år

1920x1080.jpg

FORESTILLINGERVega Scene og United International Pictures inviterer til førpremiere på Jordan Peeles NOPE, tirsdag 16. august, kl. 18.00.

«Formally this is perhaps Peele’s most accomplished work to date, walking the tightrope between high production and (genuinely) innovative storytelling where in recent years it often feels like one has to be sacrificed for the other.»

- Rogan Graham, Little White Lies
 

Komiker-turned-politisk-horrorfilm-regisssør Jordan Peeles tredje film, Nope, har premiere 19. august, og i den forbindelse kan du nå se hans to tidligere filmer, Get Out og Us, på stort lerret på Vega Scene.

Peele er en regissør som utnytter symbolikken i skrekkfilmene til det fulle. Hans første film, Get Out, kom i 2017 og traff blink på tidsånden post-Obama og starten på Trump-årene. Rasismen er det store monsteret i filmen, der Chris (Daniel Kaluuya) inviteres med hjem til sin hvite kjærestes (Allison Williams) foreldre. I hans andre film, Us, fra 2019, blir filmens hovedpersoner angrepet av inntrengere som er mistenkelig like dem selv. Som Peele selv har sagt om filmen:
"...I wanted to suggest that maybe the monster we really need to look at has our face. Maybe the evil, it’s us.”

Med et større budsjett, ligger det i kortene at Nope er hans mest påkostede og ambisiøse film så langt. Filmen er en sci-fi-western om romvesener som angriper fra oven. Peele skrev Nope under pandemien, da det å bevege seg ut av hjemmet var utrygt. Både nye og gamle titler fra Peele er vel verdt å holde seg innendørs for og de bør helst sees på kino.

 

Distributøren om filmen:

Et nytt mareritt fra Oscar-vinner Jordan Peele. 

I en avsideliggende småby blir beboerne vitne til en mystisk og uforklarlig hendelse. Det er noe i skyene. Søsknene OJ og Emerald overtar hesteoppdrettvirksomheten fra sin far, etter at han dør på uforklarlig vis. De blir besatte av å finne ut av hva som skjedde, og hva som skjuler seg over dem, og investerer derfor i rikelig med kamerautstyr for å overvåke fenomenet. 

Jordan Peele redefinerte moderne horror med Get Out (2017) og Us (2019). Med Nope gjenforenes han med Oscar-vinner Daniel Kaluuya i hovedrollen, sammen med Keke Palmer og Steven Yeun.

Originaltittel Nope

Regi Jordan Peele
Språk
Produksjonår 2021

Skuespillere Daniel Kaluuya Keke Palmer Barbie Ferreira Steven Yeun Michael Wincott

Sjanger Thriller / Horror

Spilletid 2 t. 10 min.

Nasjonalitet USA

Aldersgrense med begrunnelse 15 år