Vega scene

UNGE VIKEN DEBUTANTSLIPP


FORESTILLINGER

Torsdag 1. desember presenteres fire nye norske dramatikere! Bli med UNG TEKST på Vega Scene for en kveld fylt med lesninger og intervjuer og oppdag fire nye verk fra fire nye stemmer!

Debutantene du kan glede deg til å møte er:

Tatiana Delaunay (f. 1995)

Tatiana Delaunay er en fransk-italiensk regissør utdannet ved Central Saint Martins i London og Kunsthøgskolen i Oslo. Hun skriver stykket The Sunny Side of Everything, en komedie om psykisk helse, hvor en ung kvinne blir holdt hjemme av sitt alter ego, en eldre mann som bare vil spise iskrem og se på Minutt for minutt.

«I put cyanide in your ice cream! You said you liked the spice! I can’t get rid of you, however much I try.»

Astrid Berg Hauge (f. 1998)

Astrid Berg Hauge er manusforfatter fra Westerdals Høyskolen Kristiania, og skriver stykket RÅTE om Lille, en voksen dame som har satt livet på vent etter at hennes søster Sara døde da de var barn. Alt hun har er et epletre i hagen plantet til minne av søsteren. Men en kveld finner Lille en råtten frukt i gresset. Og der – på den øverste grenen, sitter Sara og dingler med beina.

«Du tør ingenting. Jeg vil du skal bytte med meg. For jeg tør. Jeg tør. Si du er Sara og tør.»

Aleksander Varadian Johnsen (f.1996)

Aleksander Varadian Johnsen er skuespiller fra The Liverpool Institute for Performing Arts, og skriver stykket Tamzara, en selvransakende og absurd utforskning av nasjonalisme og å være diaspora. Hva har krigen egentlig med deg å gjøre? Hvor dype røtter har du?

«Hvis jeg ikke har røtter der Hvorfor gjør det så jævlig vondt når de dør?»


Mari Qviller (f. 2000)

Mari Qviller studerer scenetekst ved Norsk Skuespillerinstitutt, og skriver stykket Små blå menn, om en ung mann som vil ta over familiegården i Litauen for å starte på ny. Foreldrene hans må bare ikke finne ut av kjæresten hans, Lucas, som venter i bilen.

«Vi er kjøtt. Som dunker. Og fløyel. Og sol. Mørkegrønn mose, fylte tomrom. Sorte kjønnshår. I munnen. Et jorde. Og det er alltid høst.»


Debutantprogrammet er en del av UNG TEKST, et utviklingsprogram for unge dramatikere i regi av Unge Viken Teater, støttet av Viken Fylkeskommune. Les mer på UNG TEKST.