Vega scene

ROBIN FALLER


FORESTILLINGER

En forestilling skrevet av Rolf Kristian Larsen inspirert av tekstene til Cezinando.

Før forestillingen torsdag 29. september er det forsnakk om musikk i ny dramatikk med Sandra Kolstad og Bendik HK. Les mer HER


Robin er en påfugl. Til forskjell fra resten av fugleflokken rundt han så kan han ikke fly. Men han kan sprade. Som ingen andre fugler kan. Lengselen etter å være noe, etter en familie, etter kjærlighet og trygghet driver Robin på hvileløs jakt etter identitet og tilhørighet. Men for å vite hvor han skal, må han ta et oppgjør med hvor han kommer fra. Med barndommens turbulens i halefjærene vil han forsøke å fly.

Rolf Kristian Larsen har hentet inspirasjon fra Kristoffer Cezinando Karlsens musikalske univers og stykket bruker sangene som et springbrett til å fortelle historien om en generasjon med uendelige muligheter foran seg, men uten et tydelig kart. Musikken er bearbeidet for scenen av produsent, komponist og elektronikaartist Bendik Hovik Kjeldsberg kjent under artistnavnet Bendik HK.

Best fra 15 år
Varighet: ca. 1t 30min

Med: Fabian Christensen, Vivild Falk Berg, Line Heie Hallem & Hege Aga Edelsteen
Dramatiker: Rolf Kristian Larsen
Regissør: Moqi Simon Trolin
Musikk: Bendik Hovik Kjeldsberg. Basert på originalmusikken til Kristoffer Cezinando Karlsen
Visuelt konsept: Moqi Simon Trolin & Arne Kambestad
Lysdesign: Arne Kambestad
Kostymedesign: Silje Teland Pedersen
Koreografisk veiledning: Esa Alanne
Sanginnstudering: Andrea Rydin Berge
Teknisk sjef ØIT: Bjørn Gunnar Otten
Teknisk sjef Vega Scene: Emil Høgset
Lydtekniker: Hjalmar Littauer
Lystekniker: Øyvind Andresen
Produsent: Ann Margritt Enoksen
Inspisient og rekvisitør: Suzanne Øfjord
Marked: Ragnhild Pedersen & Ida Hauge Johannessen
Forestillingsfoto: Erika Hebbert
Plakat: Fam Irvoll

Forestillingen er produsert av Vega Scene i samarbeid med Østfold Internasjonale Teater og Den Nationale Scene i Bergen og er støttet av Dramatikkens Hus, Fritt Ord og Oslo Kommune.


undefinedMOQI SIMON TROLIN er utdannet regissør ved Den Danske Scenekunstskole i København 2001 – 2005. Han har vært Kunstnerisk leder på Teater Momentum i Odense 2007–2008 og i 2008 ble han nominert til Årets Dramatik i Danmark for arbeidet med Teater Momentums Solidaritet. Han har også vært teatersjef på Mungo Park i Kolding fra 2008 – 2012. Han hadde regi på «Så leste jeg Naiv.Super» som gikk for fulle hus på Vega Scene i 2020 og 2021. Han er nettopp ansatt som ny teatersjef for Helsingborgs stadsteater.


undefinedROLF KRISTIAN LARSEN er kanskje mest kjent for sine roller i «Mannen som elsket Yngve», «Nobel», «Kampen om Tungtvannet» og «Heimebane». Robin faller er hans sjette stykke som dramatiker, fra før har han også skrevet «eggs ´n bakey» for Vega Scene, l.i.f.e.g.o.e.s.o.n for Det Norske Teatret, og «Solveig: .. peer aspera ad astra» som hadde premiere på Gålå i 2019ø Sistnevnte gjester faktisk Vega Scene 21. - 23. oktober.


undefinedMusikken er bearbeidet for scenen av BENDIK HOVIK KJELDSBERG, en norsk musiker, elektronika-artist og komponist, kjent under artistnavnet Bendik HK. Han er utdannet komponist fra Norges musikkhøgskole og har skrevet musikk til film, dans og teater. Han er Spellemann-nominert og turnerer med en rekke kjente artister.


undefinedFABIAN CHRISTENSEN ble uteksaminert fra skuespillerlinjen ved Westerdals i 2017. Han har medvirket i Snøfall ved Oslo Nye Teater, Sett bagen fra deg og Indigo Englehår ved Brageteatret. Han er for tiden engasjert ved Rogaland Teater i Soga om oss. Fabian har også medvirket i Maridalsspillet og Toråsspelet flere år på rad, og har spilt med den Heddaprisvinnende gruppen Antiteatret i En av fire. Fabian har mottatt Aftenpostens revypris som skuespiller i skolerevy og vært nominert sammen med ensemblet i Indigo Englehår til Årets musikalartist av Musikkteaterforum.


undefinedVIVILD FALK BERG ble uteksaminert fra skuespillerlinjen på Westerdals i 2020. Hun har siden det medvirket i Viaplay-suksessen «Pørni» der hun spiller eldstedatteren Hanna, og ble for denne rollen nominert til prisen «beste birolle» under Gullruten 2022. Hun har også medvirket i TV2-serien «Julestjerna» (2021). Det siste året har hun jobbet i ulike teatre som Oslo Nye («Til Ungdommen») og Antiteateret («Fluer»). Den kommende høsten/vinteren spiller hun rollen som Frida i juleforestillingen «Snøfall» på Oslo Nye Teater, i tillegg til å medvirke i «Robin Faller» hos oss. Hun har også deltatt i kortfilmer og revy.


undefinedLINE HEIE HALLEM er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har jobbet som freelanceskuespiller i over 15 år. De siste årene har hun spilt store roller ved blant annet Teatret Vårt i Molde, deWangen produksjoner, Nordland Teater og Teater Innlandet. Hun har også vært ansatt ved Theatre Junge Generation i Tyskland og spilt i New York med Robert Wilsons «Peer Gynt». I 2017 spilte Hallem piloten i forestillingen «Rekyl» og var nominert til Heddapris for beste skuespiller, hun ble også nominert til Teaterkritikerprisen for samme rolle. Hallem har siden 2017 vært ansatt ved Vega Scene som skuespiller og regissør.


undefinedHEGE AGA EDELSTEEN er utdannet ved Statens Teaterhøyskole (KHIO), og debuterte rett etter skolen i «Spellemann på taket» ved Hålogaland Teater, hvor hun også medvirket i flere produksjoner fra 2002 til 2005. Hun har spilt en rekke roller både på institusjonsteatre og med frie kompanier i Norge, og vært med i co-produksjoner med blant annet Det Norske Teatret, Festspillene i Nord-Norge, Festspillene i Bergen, Den Nationale Scene og Nordland Teater før hun var med på etableringen av Vega Scene, hvor hun i dag er en del av den kunstneriske ledelsen for teatret.