Vega scene

ROBIN FALLER


FORESTILLINGER

En forestilling av Rolf Kristian Larsen inspirert av musikken til Cezinando, bearbeidet for scenen av Bendik HK.

Med empati, humor og ærlighet skildrer Rolf Kristian Larsen konsekvensene av å være fanget i et hamsterhjul av selvrealiseringsmuligheter, samtidig som man skal prøve å finne ut hvem man er og hvem man vil være.

Robin er en påfugl. Han skal på rave, med Hettemåka, Falken og Nattergalen, og i motsetning til seg selv, kan alle de andre fly når de møtes på et tak, høyt over byen. Lengselen etter å være noe, etter en familie, etter kjærlighet, og kanskje etter hvem man var driver Robin på hvileløs jakt etter identitet og tilhørighet. Men kan man se fremover når man drømmer bakover?

Rolf Kristian Larsen har hentet inspirasjon fra Kristoffer Cezinando Karlsens musikalske univers og stykket bruker sangene som et springbrett til å fortelle historien om en generasjon med uendelige muligheter foran seg, men uten et tydelig kart. Musikken er bearbeidet for scenen av produsent, komponist og elektronikaartist Bendik Hovik Kjeldsberg kjent under artistnavnet Bendik HK.

Med: Fabian Christensen, Sofia Tjelta Sydness, Line Heie Hallem & Hege Aga Edelsteen
Dramatiker: Rolf Kristian Larsen
Regi og scenografisk konsept: Moqi Trolin
Musikk: Kristoffer Cezinando Karlsen
Musikalsk ansvarlig og arrangør: Bendik Hovik Kjeldsberg
Lysdesign: Arne Kambestad
Kostymemaker: Silje Teland Pedersen
Produsent: Ann Margritt Enoksen
Inspisient: Suzanne Øfjord
Marked: Ragnhild Pedersen & Ida Hauge Johannessen
Plakat: Fam Irvoll

Forestillingen er produsert av Vega Scene i samarbeid med Østfold Internasjonale Teater og Den Nationale Scene i Bergen og er støttet av Dramatikkens Hus, Fritt Ord og Oslo Kommune.undefinedMoqi Simon Trolin er utdannet regissør ved Den Danske Scenekunstskole i København 2001 – 2005. Han har vært Kunstnerisk leder på Teater Momentum i Odense 2007–2008 og i 2008 ble han nominert til Årets Dramatik i Danmark for arbeidet med Teater Momentums Solidaritet. Han har også vært teatersjef på Mungo Park i Kolding fra 2008 – 2012. Han hadde regi på «Så leste jeg Naiv.Super» som gikk for fulle hus på Vega Scene i 2020 og 2021.undefinedDramatiker-stjerneskuddet Rolf Kristian Larsen er kanskje mest kjent for sine roller i «Mannen som elsket Yngve», «Nobel», «Kampen om Tungtvannet» og «Heimebane». Robin faller er hans sjette stykke som dramatiker, fra før har han også skrevet «eggs ´n bakey» for Vega Scene, l.i.f.e.g.o.e.s.o.n for Det Norske Teatret, og «Solveig: .. peer aspera ad astra» som hadde premiere på Gålå, august 2019.undefinedMusikken er bearbeidet for scenen av Bendik Hovik Kjeldsberg, en norsk musiker, elektronika-artist og komponist, kjent under artistnavnet Bendik HK. Han er utdannet komponist fra Norges musikkhøgskole og har skrevet musikk til film, dans og teater. Han er Spellemann-nominert og turnerer med en rekke kjente artister.


undefinedSofia Tjelta Sydness' skuespillerkarriere har fått rakettfart de siste årene. Hun er blant annet kjent fra TV-serier som Ida tar ansvar (2022), Rådebank (2020) and Delete Me (2021). Hun har også gjort en rekke teaterroller, og har bl.a. spilt Lydi i Nationalteatrets oppsetning av Rockeulven i 2011.
Foto: Ann Cathrin BuchardtundefinedFabian Christensen ble uteksaminert fra skuespillerlinjen ved Westerdals i 2017. Han har medvirket i Snøfall ved Oslo Nye Teater, Sett bagen fra deg og Indigo Englehår ved Brageteatret. Han er for tiden engasjert ved Rogaland Teater i Soga om oss. Fabian har også medvirket i Maridalsspillet og Toråsspelet flere år på rad, og har spilt med den Heddaprisvinnende gruppen Antiteatret i En av fire. Fabian har mottatt Aftenpostens revypris som skuespiller i skolerevy og vært nominert sammen med ensemblet i Indigo Englehår til Årets musikalartist av Musikkteaterforum.undefinedLine Heie Hallem er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har jobbet som freelanceskuespiller i over 15 år. De siste årene har hun spilt store roller ved blant annet Teatret Vårt i Molde, deWangen produksjoner, Nordland Teater og Teater Innlandet. Hun har også vært ansatt ved Theatre Junge Generation i Tyskland og spilt i New York med Robert Wilsons «Peer Gynt». I 2017 spilte Hallem piloten i forestillingen «Rekyl» og var nominert til Heddapris for beste skuespiller, hun ble også nominert til Teaterkritikerprisen for samme rolle. Hallem har siden 2017 vært ansatt ved Vega Scene som skuespiller og regissør.


undefinedHege Aga Edelsteen er utdannet ved Statens Teaterhøyskole (KHIO), og debuterte rett etter skolen i «Spellemann på taket» ved Hålogaland Teater, hvor hun også medvirket i flere produksjoner fra 2002 til 2005. Hun har spilt en rekke roller både på institusjonsteatre og med frie kompanier i Norge, og vært med i co-produksjoner med blant annet Det Norske Teatret, Festspillene i Nord-Norge, Festspillene i Bergen, Den Nationale Scene og Nordland Teater før hun var med på etableringen av Vega Scene, hvor hun i dag er en del av den kunstneriske ledelsen for teatret. Hun er for tiden aktuell med «Jenta, Mammaen og Tiden», et samarbeid mellom Vega Scene, Tigerstadsteatret, Oslo Nye Teater og DKS Oslo. Hege har også medvirket i flere filmprosjekter og er denne høsten aktuell med spillefilmen «Lengsel etter nåtid» i regi av Knut Erik Jensen.