Vega scene

Cow


Dokumentar
1 t. 33 min.

Cow_logoer

FORESTILLINGER“This film is an endeavour to consider cows. To move us closer to them. To see both their beauty and the challenge of their lives. Not in a romantic way but in a real way. It’s a film about one dairy cow’s reality and acknowledging her great service to us. When I look at Luma, our cow, I see the whole world in her .” – Andrea Arnold


Cow er en spesialimport, og vises kun på Vega Scene og Kunstnernes Hus Kino i en begrenset periode.


Bergen Internasjonale Filmfestival om filmen:

Hovedpersonen i dokumentaren COW er Luma, en melkeku på en gård i England. Filmen inneholder ingen voiceover, og mennesker figurerer kun når de opptrer i Lumas umiddelbare nærhet for å melke henne til tonene av fengende popmusikk, trimme hovene hennes eller hjelpe henne med å føde. Mesteparten av tiden ligger kameraet tett på Luma, og resultatet er en opplevelse av å gli inn i kuens verden og få et helt annet blikk på moderne dyrehold og hvordan vi mennesker forholder oss til skapningene som forsyner oss med melk og kjøtt.

Andrea Arnold er best kjent for spillefilmer som FISH TANK og AMERICAN HONEY, og her viser hun at hennes unike observasjonsevne og talent for å skape sanselige scener egner seg minst like godt for dokumentar som for fiksjon. COW er en film med et budskap og en agenda, men noen moralpreken er det likevel ikke snakk om. Snarere er dette en film som inviterer oss til betrakte kuer og andre husdyr fra et nytt perspektiv – og trekke våre egne konklusjoner om hva vi bør gjøre, spise og drikke. (Omtale lånt av BIFF)

Om regissør Andrea Arnold:

Andrea Arnold studerte regi ved AFI Conservatory i Los Angeles. Etter å ha laget flere kortfilmer, vant hun Oscar-prisen for beste live action-kortfilm for WASP i 2005. I 2006 vant hennes første film, RED ROAD, Juryprisen på filmfestivalen i Cannes og BAFTA Carl Foreman Award. Hennes andre film, FISH TANK, hadde Michael Fassbender og Katie Jarvis i hovedrollene. Den vant juryprisen på filmfestivalen i Cannes i 2009. Den vant også BAFTA for beste britiske film i 2010. Hennes siste film, AMERICAN HONEY, ble spilt inn i USA med Sasha Lane og Shia LaBeouf. Den vant Arnold hennes tredje jurypris på filmfestivalen i Cannes i 2016. Andrea hadde regi på den andre sesongen av BIG LITTLE LIES for HBO i 2018-19. COW er hennes nyeste film.

Originaltittel

Regi Andrea Arnold
Språk engelsk
Produksjonår 2021

Skuespillere Luma

Sjanger Dokumentar

Spilletid 1 t. 33 min.

Nasjonalitet Storbritannia

Aldersgrense med begrunnelse