Vega scene

Pink Floyd: The Wall
The Wall

FORESTILLINGERTro årets tema i Vega Ung Filmklubb, nemlig kaos, er neste film ut Pink Floyd: The Wall (1982). Filmen er regissert av Alan Parker, og er basert på Pink Floyds album The Wall som kom ut i 1979. Manuset er skrevet av Pink Floyds egen vokalist og bassist, nemlig Roger Waters, og er basert på hans innholdsrike reise gjennom livets opp- og nedturer.

I filmen møter vi Pink, den fremtidige rockestjernen som vokser opp i Storbritannia en gang på 50-tallet. Allerede tidlig i sitt liv, møter vår mann Pink på en skummel og autoritær stormakt, nemlig skolen. Dette blir arena for den ikoniske låten Another Brick in The Wall, som sendte sjokkbølger gjennom den ganske verden da filmen kom ut. Pink blir etterhvert en fremragende musiker, men bærer preg av farens død, og senere et stadig eskalerende rusproblem. Pink utvikler sterke hallusinasjoner, og sliter med å skille virkelighet fra fantasi.

Pepret full av symbolikk, psykedeliske motiver, og delvis animasjon, byr Pink Floyd: The Wall på et spennende og unikt innblikk inn i hodet på en av vår tids mest suksessfulle musikere. Bli med oss på reisen i Sal 2, den 25.05!

Vega Ung Film (VUF) er en kuratorgruppe for filminteresserte ungdommer mellom 16 og 25 år. Gruppen har ansvar for sitt eget program som vises her på Vega og er et gratistilbud for ungdom. Medlemskap i filmklubben for de som ikke er med i kuratorgruppen er 25kr og det kommer i tillegg 25kr avgift for billett til filmvisningene som er i regi av VUF.

Vega Ung Film har dette semesteret satt sammen filmer som har en ting til felles: kaos. Alle filmene har dog en egen vri på hvordan de passer inn under denne tematikken; fra krig og brennende slott i føydale Japan, til de surrealistiske øyeblikkene i italiensk filmhistorie. VUF inviterer deg til å bli med på en filmatisk reise hvor vi skal se på noen av de ulike formene for kaos som blir formidlet gjennom film.

Originaltittel: Pink Floyd: The Wall
Regissør: Alan Parker
Språk: Engelsk
Produksjonsår: 1982
Skuespillere: Bob Geldof, Christine Hargreaves, James Laurenson
Sjanger: Drama, Fantasi, Musikk
Spilletid: 1 t. 35 min
Nasjonalitet: Britisk
Aldersgrense med begrunnelse: 15 år

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet England

Aldersgrense med begrunnelse