Vega scene

Top Gun: Maverick


Action
2 t. 10 min.
12 år

Top Gun

FORESTILLINGERTom Cruise er endelig tilbake som "Maverick" i Top Gun.

Lørdag 25. juni, kl. 17.00: Samtalen i forbindelse med visningen av Top Gun flyttes til et senere tidspunkt, men visningen går som normalt. Kontakt oss på post@vegascene.no dersom du ønsker å flytte eller refundere billetten din.

*

«Jeg er ikke flau over å innrømme at Tom Cruise og gjengen fra Top Gun «took my breath away» en gang på 80-tallet. I 2009 ble det skrevet om denne ikoniske filmen at den i ettertid er så arketypisk åttitalls-estetisk at den nærmest glir over i en slags utilsiktet retro-arthouse. Nettopp. Denne gangen tror jeg ikke det er utilsiktet, og det er en glede å kunne ønske vårt publikum velkommen til en herlig og i beste mening, litt gammeldags, actionfilm-opplevelse. Nesten alt er som før. Regissør Joseph Kosinski har ivaretatt alt fra de ikoniske solbrillene til det elegante filmspråket til avdøde mesterregissør Tony Scott. Tom Cruise ser ut som han har ligget konservert i tupperwear siden 80-tallet, mens andre har blitt bitt av tidens tann. F-14 er kanskje utdatert, men husk: Det er ikke flyet det kommer an på, men piloten.»

- Daglig leder, Vega Scene, Unnur Sande

TGM-FF-013R.jpg

Distributøren om filmen:

Den fryktløse jagerpiloten Pete "Maverick" Mitchell er tilbake! Etter tretti år i tjeneste som toppilot i den amerikanske marinen, er Maverick akkurat der han ønsker å være. Han har takket nei til en karriere på bakken med høyere rang, til fordel for å sveve høyt og sprenge grenser som testpilot.

Når Maverick får i oppgave å trene en ny gruppe unge Top Gun-piloter for et spesialoppdrag, så møter han samtidig spøkelser fra fortiden. En av pilotene er nemlig Bradley Bradshaw (Miles Teller), sønn av Mavericks avdøde venn, Nick "Goose" Bradshaw. Maverick må nå konfrontere sin dypeste frykt, samtidig som han forbereder seg på et oppdrag som ingen pilot noensinne har sett maken til.

Buzz:

«TOP GUN: MAVERICK is the perfect blockbuster. Not only did it feature dazzling aerial combat sequences, but I actually cried, it’s that emotional. And call me crazy, but I humbly predict that it WILL land a Best Picture nod next year. It’s not just THAT good, it’s VERY good.»

- Jeff Sneider, The Ankler

Originaltittel Top Gun: Maverick

Regi Joseph Kosinski
Språk
Produksjonår 2020

Skuespillere Tom Cruise Jennifer Connelly Val Kilmer Monica Barbaro Ed Harris

Sjanger Action

Spilletid 2 t. 10 min.

Nasjonalitet USA

Aldersgrense med begrunnelse 12 år