Vega scene

Ambulance


Action
2 t. 16 min.
15 år

Ambulance_1920x1080_PKN.jpg

FORESTILLINGERI kinofranchisenes megaherredømme, og generelt et mylder av filmer fra øst og vest, forsvinner selv tidligere blockbuster-konge og actionfilm-auteur Michael Bay (The Rock; Armageddon; Pearl Harbour) av plakaten etter få uker. Hans nyeste film, AMBULANCE, er action av den gode, gamle sorten – en slags Speed (1994) på steroider – men samtidig virtuos og innovativ rent filmspråklig.

Et ekte «Bay-bevis» på at regissøren fortsatt er blant de beste i sjangeren. Og en leverandør av pur filmglede.

Etter at ambulansen raskt ble parkert av de største kinoene, skrur Frogner Kino og Vega Scene på blålysene igjen. For dette velorkestrerte action-spetaklet fortjener å bli sett på det store lerretet, og nå gir vi publikum en ekstra mulighet.

Distributøren om filmen:

Jake Gyllenhaal teamer opp med Michael Bay i en actionspekket, nervepirrende heist-thriller, som involverer kapringen av en ambulanse i Los Angeles gater. Actionblockbuster av den gode, gamle sorten!

Krigsveteranen Will er desperat etter penger for å hjelpe sin alvorlig syke kone. Han oppsøker motvillig den kriminelle broren, Danny, for hjelp, og blir tilbudt en mulighet: et perfekt planlagt bankran med 32 millioner dollar i gevinst. Med konas liv på spill, klarer ikke Will si nei.

Ranet tar en katastrofal vending, og brødrene ender opp med å kapre en ambulanse for å flykte. At en skadet politimann og en sykepleier befinner seg bak i bilen, var ikke en del av regnestykket deres. Will og Danny må forsøke å holde de uplanlagte gislene i live, samtidig som de har halve politistyrkene i L.A. etter seg.

*

2546_UNDER BRIDGE_19b 60FPS 2_CC.jpg

Skjermbilde 2022-05-04 kl. 14.03.54.png 

Skjermbilde 2022-05-04 kl. 14.00.43.png

Skjermbilde 2022-05-04 kl. 14.00.55.png
 

Originaltittel Ambulance

Regi Michael Bay
Språk engelsk
Produksjonår 2020

Skuespillere Jake Gyllenhaal Yahya Abdul Mateen II Eiza Gonzalez

Sjanger Action

Spilletid 2 t. 16 min.

Nasjonalitet USA

Aldersgrense med begrunnelse 15 år