Vega scene

In the Heat of the Night1 t. 49 min.

Cinemateket: In the Heat of the Night

FORESTILLINGERI In the Heat of the Night følger vi etterforskeren Virgil Tibbs, spilt av nylig avdøde Sidney Poitier, som blandes inn i en mordsak i en rasistisk småby i Mississippi.

Han blir først selv mistenkt for drapet som har funnet sted, men sheriff Gillespie må motvillig revurdere saken når det viser seg at det enkle afroamerikanske byttet hans er en respektert detektiv fra østkysten. De to politimennene tvinges til å jobbe sammen for å løse saken, og spenningen tiltar på flere plan jo nærmere de kommer løsningen på kriminalmysteriet.

In the Heat of the Night ble til mens borgerrettsbevegelsen frontet av Martin Luther King var på frammarsj, og den offisielle rasediskrimineringen sto for fall i USA. Filmen ble en stor suksess og hentet fire Oscar, blant annet som beste film i konkurranse med Mike Nichols' Manndomsprøven med Dustin Hoffmann.

Norman Jewison var kanadier som hadde etablert seg i tv-bransjen på 50-tallet og lagde en håndfull meget solide spillefilmer i USA på tampen av 60-tallet og senere. Hans filmografi omfatter mange filmer med basis i politiske konflikter, i tillegg til titler som Jesus Christ Superstar og Forhekset av månen.

----

Mens lokalene til Cinemateket i Oslo pusses opp og de holder stengt, vil de ha program på andre arenaer. Her på Vega Scene blir det ukentlige visninger, hovedsakelig på torsdager og søndager. Programmet vil bestå av enkelttitler fra filmhistorien og noen smakebiter på faste cinematek-konsept. Flere av filmene vises med innledninger og filmhistoriske foredrag.

Originaltittel

Regi Norman Jewison
Språk engelsk
Produksjonår 1967

Skuespillere Sidney Poitier Rod Steiger Warren Oates Lee Grant

Sjanger

Spilletid 1 t. 49 min.

Nasjonalitet USA

Aldersgrense med begrunnelse