Vega scene

Zero Fucks Given


Drama
1 t. 52 min.
15 år

Zero Fucks Given

FORESTILLINGERGullpalme-vinner Adèle Exarchopoulos (Blå er den varmeste fargen) briljerer som en ung flyvertinne som prøver å navigere jobb med et turbulent og retningsløst privatliv, på reise gjennom Europa og på søken etter seg selv.

Om filmen:

Cassandra bruker den ledige tiden sin mellom vakter på å drikke små flasker med duty free alkohol, søke bekreftelse fra menn på Tinder, og feste med tilfeldige mennesker hun møter i hver by. Hun har ikke noe imot å ta på seg ledige vakter, men hun jobber for et lite selskap og får dårlig betalt. Drømmen er å jobbe for et bedre selskap, men det kan være vanskelig å oppnå med hennes utsvevende livsstil.

ZERO FUCKS GIVEN er et lavmælt drama, og oppleves nesten som en dokumentar. Det føles så virkelig at man kunne trodd at vi følger en ekte flyvertinne på jobben, med alle små og store utfordringer det innebærer, og vi blir desto mer knyttet til Cassandra på hennes vei til å bli voksen. Vi får ta del i hva det vil si å være en del av et globalisert arbeidsliv, på godt og vondt. Filmen bæres frem av Adèle Exarchopoulos’ nærvær i bokstavelig talt hver eneste scene. Filmen deltok på Kritikeruken under Cannes-festivalen 2021 og var en storfavoritt under årets filmfestival i Tromsø.

Se filmpraten Montages hadde med regissørene Emmanuel Marre og Julie Lecoustre under Tromsø Internasjonale Filmfestival her.

Om regissørene:

Emmanuel Marre (f. 1980) har regissert flere kortfilmer, blant annet Le film de l’été, som vant Jean Vigo-prisen på Clermont-Ferrand Short Film Festival i 2017. Året atter samarbeidet han med manusforfatter Julie Lecoustre (f. 1987) på kortfilmen Castle to Castle. Dette er deres første samarbeid som regissører og deres spillefilmdebut.

Omtale hentet fra Tromsø Internasjonale Filmfestival

Zero Fucks Given er en spesialimport i regi av Vega Scene, og vises kun her.

Filmen vises med engelske undertekster. 

Originaltittel Rien à foutre

Regi Julie Lecoustre, Emmanuel Marre
Språk engelsk/fransk
Produksjonår 2021

Skuespillere Adèle Exarchopoulos

Sjanger Drama

Spilletid 1 t. 52 min.

Nasjonalitet Frankrike / Belgia

Aldersgrense med begrunnelse 15 år