Vega scene

Veien videre


Drama
1 t. 33 min.
Tillatt for alle

Veien videre. digital plakat. liggende.jpg

FORESTILLINGERPanah Panahis debutfilm Veien videre er en bittersøt roadtrip, og hadde verdenspremiere i seksjonen Directors’ Fortnight i Cannes.

2. mai 18:00
Velkommen til Psykologisk filmsalong på Vega Scene. "Veien Videre" vises med en påfølgende samtale om de psykologiske mekanismene i filmen. Til dette har vi invitert psykologspesialistene Jessica Harnischfeger og Akiah Astral Ottesen.

Om filmen:

Vi møter en familie i en bil på landeveien ut av Teheran; mor, far, storebror, lillebror (en urokråke og storsjarmør) og deres syke hund. Stemningen i bilen er preget av både lek og alvor, og etter hvert åpenbarer turens mål og mening seg.

Panah er sønnen til filmskaper og dissident Jafar Panahi (Taxi Teheran, Offside). Og selv om vi kan se at eplet ikke har falt langt fra stammen, har Panah allerede en tydelig egen stemme.

Om panelet:

Jessica Harnischfeger er psykologspesialist i psykoterapi. Hun jobber på RVTS Øst med migrasjon og traumer og har i tillegg sin egen privatpraksis som hun har fokus på å drive på mest mulig antikapitalistisk vis. Hun har også vært leder for Forening for interkulturell psykologi (FIP) siden 2015.

Akiah Astral Ottesen er psykologspesialist og seniorforsker ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) og ved Norsk Senter for Forskning på mentale lidelser (NORMENT) ved Universitetet i Oslo og Oslo Universitetssykehus. Hun arbeider med klinisk psykoseforskning og behandling av alvorlig psykisk lidelse og traumelidelser, med særlig vekt på differensialdiagnostikk og krysskulturell terapi.

Samtalen ledes av Øyvind Halsøy, psykolog og representant fra Psykologisk salong.

Originaltittel Jaddeh Khaki

Regi Panah Panahi
Språk Farsi
Produksjonår 2021

Skuespillere Hassan Madjooni Pantea Panahiha Rayan Sarlak Amin Simiar

Sjanger Drama

Spilletid 1 t. 33 min.

Nasjonalitet Iran

Aldersgrense med begrunnelse Tillatt for alle