Vega scene

Fellinis 8 1/2
8 1/2

FORESTILLINGERVega Ung Film presenterer: Fellinis 8 1/2.

Guido Anselmi, en berømt italiensk filmregissør, har vonde mareritt og lider av skrivesperre. Legen hans insisterer på at han får seg nok hvile, og derfor besøker Anselmi et luksuriøst spa resort. Under oppholdet hans dukker ulike tilbakeblikk og drømmer opp i hukommelsen og fantasien hans, som kanskje kan få gnisten i hjertet hans tilbake.

8½ er en surrealistisk satirisk film om filmmiljøet som skildrer filmskaperen Federico Fellinis egne utmattelse, tvil og tåkelagte mentale tilstand. Det er en essensiell og kaotisk filmopplevelse alle filmelskere bør oppleve.

Vega Ung Film (VUF) er en kuratorgruppe for filminteresserte ungdommer mellom 16 og 25 år. Gruppen har ansvar for sitt eget program som vises her på Vega og er et gratistilbud for ungdom. Medlemskap i filmklubben for de som ikke er med i kuratorgruppen koster 25 kr og det kommer i tillegg 25 kr avgift for billett til filmvisningene som er i regi av VUF. Visningene er åpne for alle, men du må være mellom 16 og 25 år for å være en del av kuratorgruppen.

Vega Ung Film har dette semesteret satt sammen filmer som har en ting til felles: kaos. Alle filmene har dog en egen vri på hvordan de passer inn under denne tematikken; fra krig og brennende slått i føydale Japan, til de surrealistiske øyeblikkene i italiensk filmhistorie. VUF inviterer deg til å bli med på en filmatisk reise hvor vi skal se på noen av de ulike formene for kaos som blir formidlet gjennom film.

Originaltittel: 8 1/2
Regissør: Federico Fellini
Språk: Italiensk
Utgivelsesår: 1963
Skuespillere: Marcello Mastroianni
Sjanger: Drama / Komedie
Spilletid: 2 t. 18 min.
Nasjonalitet: Italia
Aldersgrense: 15 år

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet

Aldersgrense med begrunnelse