Vega scene

Paris, Texas


Drama
2 t. 24 min.

Paris, Texas

FORESTILLINGERFest setebeltet og gjør deg klar til Wim Wenders’ Paris, Texas – en uforglemmelig reise med VUF!

VUF presenterer Wim Wenders’ store suksessfilm fra 1984 Paris, Texas. Filmen har fantastisk foto av Robby Müller, og er Wim Wenders’ mesterverk når det kommer tili filmspråk og karakterutvikling. Filmen vant Palme D’or på Cannes Filmfestival i 1984.

Filmen handler om Travis Henderson (Harry Dean Stanton), en mann som var antatt forsvunnet i fire år, men som dukker opp i en ørken uten å huske hvem han er. Henderson gjenopptar kontakt med broren og sønnen. Dette fører til at han begir seg på en ferd for å sette sammen de fragmenterte delene av livet sitt igjen, og senere finne sin kone.

“Harry Dean Stanton - oh my!”– Hannah Hasseløy (Prosjektmedarbeider VUF)

“Paris, Texas er ikke bare et meget viktig verk for 1980-tallet, men for filmhistorien totalt.”– Anders Dalstrøm (Leder i VUF)

”Dette høres jo gøy ut, alltid kjekt å se ein film du vett andre elske. Glede meg te å oppleva an me klubben, og det burde du og!” – Jenny (Styremedlem i VUF)

Vega Ung Film (VUF) er en kuratorgruppe for filminteresserte ungdommer mellom 16 og 25 år. Gruppen har ansvar for sitt eget program som vises her på Vega og er et gratistilbud for ungdom. Medlemskap i filmklubben for de som ikke er med i kuratorgruppen er 25 kr og det kommer i tillegg 25 kr avgift for billett til filmvisningene som er i regi av VUF. Visningene er åpne for alle, men du må være mellom 16 og 25 år for å være en del av kuratorgruppen.

Vega Ung Film har dette semesteret satt sammen filmer som har en ting til felles: kaos. Alle filmene har dog en egen vri på hvordan de passer inn under denne tematikken; fra krig og brennende slått i føydale Japan, til de surrealistiske øyeblikkene i italiensk filmhistorie. VUF inviterer deg til å bli med på en filmatisk reise hvor vi skal se på noen av de ulike formene for kaos som blir formidlet gjennom film.

Originaltittel: Paris, Texas
Regissør: Wim Wenders
Språk: Engelsk
Utgivelsesår: 1984
Skuespillere: Jane Henderson, Travis Henderson
Sjanger: Drama/Romantikk
Spilletid: 2 t. 27 min
Nasjonalitet: Fransk/Tysk
Aldersgrense: 12 år

Originaltittel Paris, Texas

Regi Wim Wenders
Språk Engelsk
Produksjonår 1984

Skuespillere Harry Dean Stanton Dean Stockwell Aurore Clément Hunter Carson Nastassja Kinski Bernhard Wicki Sam Berry

Sjanger Drama

Spilletid 2 t. 24 min.

Nasjonalitet Frankrike / Tyskland

Aldersgrense med begrunnelse