Vega scene

Ran
RAN

FORESTILLINGERVega Ung Film presenterer Akira Kurosawas RAN.

Kaos bryter ut i det føydale Japan etter den aldrende krigsherren Hidetora Ichimonji fordeler makten til sine sønner. Eldste sønnen Taro blir manipulert av sin kone Lady Kaede til å føre krig mot sin bror Jiro for sin del av riket. Fortapt og forlatt må Hidetora lide konsekvensene av hans fortid som krigsherre.

Løst basert på Shakespeares "King Lear" er Ran nok et majestetisk samurai-epos fra en av filmhistoriens mestere. I likhet med Kurosawas adaptasjon av Macbeth nesten 30 år tidligere, prøver han verken å oversette eller gjendikte Shakespeares dialog, men i stedet erstatter den poetiske dialogen med episk visuell stil og rytme.

Få andre regissører hadde Kurosawas evne til å formidle det intime så vel som det episke. Ikke gå glipp av sjansen din til å se Kurosawas siste mesterverk på det store lerretet.

Vega Ung Film (VUF) er en kuratorgruppe for filminteresserte ungdommer mellom 16 og 25 år. Gruppen har ansvar for sitt eget program som vises her på Vega og er et gratistilbud for ungdom. Medlemskap i filmklubben for de som ikke er med i kuratorgruppen er 25kr og det kommer i tillegg 25kr avgift for billett til filmvisningene som er i regi av VUF.

Vega Ung Film har dette semesteret satt sammen filmer som har en ting til felles: kaos. Alle filmene har dog en egen vri på hvordan de passer inn under denne tematikken; fra krig og brennende slott i føydale Japan, til de surrealistiske øyeblikkene i italiensk filmhistorie. VUF inviterer deg til å bli med på en filmatisk reise hvor vi skal se på noen av de ulike formene for kaos som blir formidlet gjennom film.

Originaltittel: Ran
Regissør: Akira Kurosawa
Språk: Japansk
Nasjonalitet: Japan
Utgivelsesår: 1985
Skuespillere: Tatsuya Nakadai, Akira Terao, Mieko Harada
Sjanger: Drama, action
Spilletid: 2 t. 42 min.
Aldersgrense: 15 år

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet Ukjent

Aldersgrense med begrunnelse