Vega scene

Tro kan flytte fjell


Dokumentar
1 t. 21 min.
Tillatt for alle

Faith Can Move Mountains_still 1.jpg

FORESTILLINGERVega Scene og Medieoperatørene inviterer til visning av TRO KAN FLYTTE FJELL med regissørbesøk.

Etter visningen blir det samtale med regissør Silje Evensmo Jacobsen og kunst- og kulturhistoriker Caroline Serck-Hanssen om kvinneliv og klosterliv i den ortodokse kirke.

Serck-Hanssen er forfatter, spesialist på den ortodokse kirke og har en doktorgrad fra Universitetet i Bergen. I Prix Europa-vinneren Tro kan flytte fjell har har Jacobsen filmet en gruppe gresk-ortodokse nonner som har blitt sendt på et usannsynlig oppdrag. De skal bygge et majestetisk kloster til ære for Olav den Hellige, ytterst på en utilgjengelig fjellhylle som ruver over den lille bygda Valldal på Sunnmøre.

Ideen om et kloster som skal huse nonner fra alle verdenshjørner er ikke hverdagskost for det lille jordbrukssamfunnet, og lokalbefolkningen er splittet i sitt syn på prosjektet. Heldigvis har nonnene en sterk støttespiller i ordføreren Arne, som ser en mulighet til å gjøre Valldal til en verdenskjent turistmagnet med et forgylt kloster midt i de vakre Sunnmørsalpene.

Caroline Serck-Hanssen har blant annet skrevet boka Den ortodokse kirke. Historie – lære – trosliv (2021). To av hovedpersonene, ordfører Arne Sandnes og hans kone Inger deltar også på visningen. Produsent Ingvil Giske leder samtalen etter filmen.

Originaltittel

Regi Silje Evensmos Jacobsen
Språk engelsk/gresk/norsk
Produksjonår 2021

Skuespillere

Sjanger Dokumentar

Spilletid 1 t. 21 min.

Nasjonalitet Norge

Aldersgrense med begrunnelse Tillatt for alle