Vega scene

Sovekupé nr 6


Drama
1 t. 46 min.
9 år

Sovekupé nr 6

FORESTILLINGERSOVEKUPÉ NR 6 tar deg med på en uforglemmelig togreise gjennom arktiske, russiske landskap. Filmen vant Grand Prix ved Cannes filmfestival og er Finlands kandidat til Oscar.

Laura (Seidi Haarla) flykter fra kjærlighetssorg på toget fra Moskva til Murmansk på slutten av 90-tallet. Hun får selskap i kupéen av den hardbarkede gruvearbeideren Ljoha (Yuriy Borisov). Lauras håp om en rolig togreise som skal hjelpe henne å finne seg selv, får en brå slutt når Ljoha allerede første kveld drikker seg snakkesalig og full. Etter det første konfliktfylte møtet begynner det umake paret å finne en uventet tone. Dette tilfeldige møtet på et overfylt tog preges av en varm humor som får begge passasjerene til å se på seg selv med nye øyne.

Om kulturboikott av Russland:

Både Det ukrainske filmakademiet og Det europeiske filmakademiet har oppfordret til boikott av russisk film og filmbransje. SOVEKUPÉ NR. 6 er spilt inn i Russland, men ikke mer enn 10 prosent av budsjettet kommer fra russiske finansieringskilder. Ingen av inntektene fra filmen i Norge går tilbake til Russland. Den andelen av inntektene som går til den russiske samprodusenten er nå fryst av den finske hovedprodusenten, i henhold til finske myndigheter og EUs sanksjoner. Den russiske samprodusenten av SOVEKUPÉ NR. 6 er også en uttalt motstander av Putin-regimet.


Originaltittel Hytti no 6

Regi Juho Kuosmanen
Språk finsk/russisk
Produksjonår 2021

Skuespillere Seidi Haarla Yuriy Borisov

Sjanger Drama

Spilletid 1 t. 46 min.

Nasjonalitet Finland

Aldersgrense med begrunnelse 9 år