Vega scene

FOLKEFIENDE


FORESTILLINGER

For 140 år siden skrev Ibsen En folkefiende – om folkets dumskap og demokratiets svakhet. I FOLKEFIENDE gir vi mikrofonen til en representant for det utskjelte folket. Representanten er skuespilleren som står på scenen.

Teksten handler om kostnadene, men også det kompliserte ved å ta standpunkt. Den handler om foreldregenerasjonen som aldri ble voksen, og om generasjonen som skal overta. Den handler om å stå midt i folket; om enkeltmenneskets ansvar og bagatellmessige valg i hverdagen. Og den handler om kunstens evne og vilje til å være politisk. Sammen med skuespilleren står tre musikere; bass perkusjon og piano. FOLKEFIENDE er en konsert der vokalisten snakker i stedet for å synge.

Musikken er basert i jazz/groove. Musikerne er utdannet fra jazzlinjene i Oslo, Bergen, Trondheim og spiller i band som Fieh, Why Kai, Master Oogway, Pat og Bear Brother.

Forestillingen er 60 minutter lang og passer for et musikk, teater og samfunnsengasjert publikum, unge og eldre.

FOLKEFIENDE framføres av 5. ETASJE PRODUKSJONER, som består av skuespiller og dramatiker Liv Heløe, musikerne Martin Mellem (perkusjon), Kai von der Lippe (piano), Petter Asbjørnsen (bass) og produsent Rebecca Røsand.