Vega scene

I-VI


FORESTILLINGER

-Er du et individ, eller en del av et kollektiv?

Burde vi slutte å si «jeg» og heller snakke om «vi»? Tåler verden flere individualister nå? Og hvem er egentlig «jeg» og «vi»?

Fredrik Høyers tekst er skrevet til en ung generasjon som skal ta over en verden der alt handler om «meg», men hvor løsningene må handle om «oss».

I forestillingen møter vi en rekke personer, f.eks. en jente som synes tysktimen er så kjedelig at hun heller vil dø enn å lære tysk. En annen spiller et volleyballdritt-spill, én hater Roskilde-festivalen og en har spilt i korps i fem år uten å kunne spille i det hele tatt.

«I-VI» foregår inni en stor hvit «boks» der både publikum og skuespillere er sammen som et digert «vi». Det finnes altså ingen grense mellom scene og sal i denne forestillingen. Rommet lyssettes fra utsiden og ovenfra, og sammen med den mektige musikken, vil I-VI gi publikum en annerledes teateropplevelse. Det blir både intenst og meditativt på samme tid.

Med i forestillingen er bl.a. Sjur Vatne Brean kjent fra Tv-seriene «Blank», «Atlantic Crossing» og «Rådebank», og Filip Bargee Ramberg som er aktuell med Netflix-serien «Royalteen» i 2022. Rebekka Jynge har hatt flere roller ved Nationaltheatret, samt vært med i flere serier og filmer, som «Beforeigners» (HBO) og aktuelle «Verdens verste menneske» av Joacim Trier. Deniz Kaya har også en rolle i Triers film, og har vær med i flere serier som «Helt perfekt» og «Pørni», og blir å se i «Hjerteslag» på TV2 i vinter. Deniz spilte Hassan i Brageteatrets «Psykt blod» i 2019. Karin Svihus Knutsen er ikke ferdig med skuespillerutdanningen sin, men har allikevel rukket å få en rolle i Viaplays nye serie «Ida tar ansvar».

Etter forestillingen søndag kl. 18:00 blir det ettersnakk i foajeen mellom Fredrik Høyer og Brageteatrets formidler Emilie Løddesøl, om stykkets tematikk og Høyers motivasjon for å skrive I-VI til dagens unge. Publikum er mer enn velkomne til å stille egne spørsmål. Varighet ca 20 min.

Medvirkende: Rebekka Jynge, Karin Svihus Knutsen, Deniz Kaya, Filip Ramberg og Sjur Vatne Brean
Dramatiker: Fredrik Høyer
Regi: Nils Petter Mørland
Scenografi: Monica Valsø
Lysdesign: Mathias Lundgren
Dramaturg: Oda Radoor

Plakatfoto: Signe Fuglesteg Luksengard

Produsert av Brageteatret 2022

I-VI tilhører regionteatrets satsing brageteatret_ung, forestillinger til ungdom og unge voksne som de kan oppsøke på fritiden. I-VI er forestilling nr 4 i rekken.