Vega scene

Film med ord: Mongoland


FORESTILLINGER

Film Med Ord er en improvisert lesning av et filmmanus, et konsept som originalt stammer fra Los Angeles. Helt uten forberedelser stuper en gjeng skuespillerne ut i første møte manuset, foran et levende publikum.

Denne gang er det den norske filmen MONGOLAND som skal til pers.

Arild Østin Ommundsens kultjuleklassiker tok det norske kinopublikummet som en liten storm da den hadde premiere i 2001. Den solgte over hundre tusen kinobilletter, et uhørt tall for en norsk lavbudsjettsfilm på den tiden. Den ble bejublet av anmeldere og var det lille jordskjelvet som startet hele Stavangerbølgen; Pia Tjelta debuterte i hovedrollen, Kristoffer Joner ble for alvor lagt merke til av den norske filmbransjen, og kjente filmfolk som Vegar Hoel, Stian Kristiansen, Silje Salomonsen, Pål Jackman, Marko Kanic, Kaada, Gary Cranner, og ikke minst regissøren selv Arild Østin Ommundsen, har alle Mongoland som sitt filmatiske startskudd.

Mongoland forteller kjærlighetshistorien om Pia og Kristoffer: Pia har vært utenlands et halvt år, men nå, bittelille julaften, kommer hun hjem igjen, og hun leter etter Kristoffer, kjæresten som egentlig skulle vært med, men som sviktet i siste liten. Å finne ham skal likevel vise seg å bli mer komplisert enn hun hadde trodd: Kristoffer er som sunket i jorden. Finner hun ham før julaften?

Heidi Toini og Rolf Kristian Larsen har ledet Film Med Ord en rekke steder de siste 5 årene. Skuespillerne som skal improvisere MONGOLAND er: Jan Gunnar Røise, Jonas Strand Gravli, Eili Harboe, Thea Sofie Loch Næss
Regi: Rolf Kristian Larsen
Manus: Arild Østin Ommundsen