Vega scene

A Thousand Cuts


Dokumentar
1 t. 50 min.
12 år

A-Thousand-Cuts-1200x630.png

FORESTILLINGERFilmen om fredsprisvinner Maria Ressa.

I samarbeid med Nobels fredssenter og Vega Scene.

Ingen steder er demokratiets nedgang i verden mer synlig enn på Filippinene under president Rodrigo Duterte. Maria Ressa, redaktør av nettavisen Rappler og fredsprisvinner*, plasserer seg selv i skuddlinjen i forsvaret for en fri og uavhengig presse. 

Nyhetsnettstedet Rappler ble stiftet av Maria Ressa og en gruppe journalister i 2011. Siden 2018 har hun og redaksjonen vært under angrep fra President Duterte og hans regjering.

Rappler har etterforsket og skrevet om korrupsjon i regjeringen, om regjeringens bruk av nettroboter for å angripe Dutertes meningsmotstandere og om de utallige drapene begått av politi og bevæpnede gjenger i det presidenten kaller sin krig mot narkotika.

Filmen følger arbeidet i redaksjonen i Rappler og hvordan de utsettes for press av myndigheter og kriminelle gjenger, samtidig som den også gir et innblikk i den politiske utviklingen på Filippinene under Duterte. 

* Maria Ressa mottar fredsprisen i 2021 sammen med  med Dmitrij Muratov

NB! Regissør Ramona S. Diaz er invitert og vil være tilstede på visningen hvis hun får innreise til Norge fra USA. Pga covid-restriksjoner er dette usikkert.

Skjermbilde 2020-01-17 kl. 12.08.34.png  Skjermbilde 2021-11-15 kl. 17.34.02.png

Originaltittel

Regi Ramona S. Diaz
Språk engelsk
Produksjonår 2020

Skuespillere

Sjanger Dokumentar

Spilletid 1 t. 50 min.

Nasjonalitet USA / Fillipinene

Aldersgrense med begrunnelse 12 år