Vega scene

Trøffeljegerne fra Piemonte


Dokumentar
1 t. 24 min.
Tillatt for alle

TRFFELJEGERNE_DIGIPOS_1920X1080W DATO.jpg

FORESTILLINGEREn humoristisk og uimotståelig sjarmbombe av en film om gamle gubber, lojale hunder, vin og mat, og om et liv i harmoni med naturen. Kritikerroste TRØFFELJEGERNE FRA PIEMONTE er en ekte kjærlighetserklæring til Italia!

Dypt inne i skogen i den italienske regionen Piemonte vandrer en gruppe menn i 80-åra på leting etter verdens dyreste ingrediens. Sammen med sine lojale, firbente bestevenner jakter de dag og natt på den hvite Alba-trøffelen – en jakt som viser seg å være både farlig og totalt avhengighetsskapende.

TRØFFELJEGERNE FRA PIEMONTE, regissert av Michael Dweck og Gregory Kershaw, lar fokuset hvile på de dedikerte trøffeljegerne – de siste av sin sort – som har nedarvet kunnskapen gjennom generasjoner, men som er hemmelighetsfulle når de blir bedt om å dele hvordan de finner trøflene. Vi får også oppleve hvordan sleipe mellommenn tjener skyhøye summer på å selge trøflene videre til butikker og gourmetsultne ganer ettersom tilbudet stadig blir mindre og etterspørselen bare øker.

Publikumsfavoritten og vinner av selveste Auroraprisen fra årets filmfestival i Tromsø tar de eldre herremennene og hundene deres på alvor. På samme tid har dokumentaren en god porsjon humor, blant annet i portretteringen av forholdet mellom eier og trofast hjelper, som får kongelig oppvartning når det kommer til stell og mat. Det er bare å lene seg tilbake og nyte denne lille lekkerbiskenen av en film.

*

bilde_omtale_korona_des2021.png 

Originaltittel The Truffle Hunters

Regi Michael Dweck, Gregory Kershaw
Språk italiensk
Produksjonår 2020

Skuespillere Piero Botto Maria Cicciù Sergio Cauda Aurelio Conterno Enrico Crippa Gianfranco Curti Carlo Gondola

Sjanger Dokumentar

Spilletid 1 t. 24 min.

Nasjonalitet Italia

Aldersgrense med begrunnelse Tillatt for alle