Vega scene

FLUKT - markering av FN-dagen med panelsamtale

Vi har alle en historie. Dette er Amins.

I forbindelse med FN-dagen vises den prisbelønnede dokumentaren FLUKT på Vega scene. Dette er et samarbeid med Fluktfestivalen der filmen åpner festivalen. Etter visningen blir det panelsamtale med:

- CARSTEN JENSEN, dansk forfatter med et stort antall utgivelser om både flukt og Afghanistan

- SALAM ALDEEN dansk flyktning som driver Team Humanity og som nå kommer rett fra Afghanistan etter å ha bistått i evakuering av 200 kvinner og barn.

- KRISTINA QUINTANO, stemmen bak Budbringeren fra Helvete, tjue år med vitnesbyrd fra Middelhavet.

Boken med samme tittel lanseres samme dag.

VEGA SCENE - 24. oktober kl 14:00

Billetter her


Visningen blir i samarbeid med Fluktfestivalen.
Aldri før har så mange mennesker levd på flukt, og hver dag drukner mennesker i forsøket på å ta seg til trygghet. Festivalen skaper en arena hvor flukt eksil og tvungen migrasjon står i fokus.
Mer info om festivalen her

FLUKT er en unik og vakker dokumentar, en nær og reflekterende skildring av et ung mann som flyktet fra Afghanistan for å skape et helt nytt liv i Danmark.Den regnes som Oscar-favoritt i kategoriene beste dokumentar, beste animasjonsfilm og beste internasjonale film.  Amin er 36 år, velutdannet og suksessfull. På overflaten virker alt perfekt, men Amin har aldri fortalt noen historien om hvordan han flyktet fra Afghanistan til Danmark som barn. Selv ikke til kjæresten Kasper, som han skal gifte seg med. For å kunne slå seg til ro, er han nødt til å åpne opp om det han som barn fikk ordre om å holde hemmelig. For første gang forteller Amin sin historie.Amins oppgjør med fortiden tar han tilbake til en lykkelig barndom i 1980-tallets Kabul, med a-ha på walkman’en og Jean Claude van Damme-plakat på gutterommet. Men også minnene om en nådeløs borgerkrig, som forvandler den trygge hverdagen til en krigssone og splitter hans familie. Krigen sender 11 år gamle Amin og familien på en farefull flukt, som først avsluttes fem år senere, når han ankommer Danmark – helt alene.FLUKT er en sterk og rørende dokumentar som bruker vakker animasjon for å fortelle Amins historie. Filmen bygger på samtaler Amin har hatt med sin barndomsvenn og regissør Jonas Poher Rasmussen. Som publikum får vi være flue på veggen når han åpner seg opp til sin venn for første gang. FLUKT har allerede vunnet en lang rekke priser på filmfestivaler, blant annet prisen for beste dokumentar ved Sundance filmfestival. Den unike blandingen av animasjon og arkivmateriale gjør dette til en filmopplevelse som ikke ligner noe annet og som har fått filmanmelderne til å ta fram superlativene.