Vega scene

Bottle Rocket1 t. 31 min.

Bottle Rocket

FORESTILLINGER22.oktober kommer Wes Andersons 10.spillefilm, THE FRENCH DISPATCH, på kino. For å feire kongen av fargepaletter, billedkomposisjon og fantastiske karaktergallerier viser Vega et fullt retrospektiv av Andersons spillefilmer.

 

Bottle Rocket handler om en vennegjeng på tre ledet av den energiske Dignan som har laget en plan for de neste 75 årene av livet sitt. Først på listen; utføre en rekke ran med varierende vanskelighetsgrad for å bygge opp en formue. Trioen finner fort ut at det er mye som kan gå galt når man lever på feil side av loven. Dette resulterer i en rekke komiske situasjoner da de unge kriminelle løser det meste som møter dem på relativt ukonvensjonelle måter. Dignan finner fort ut at de trenger hjelp og involverer den rutinerte gangsteren Mr. Henry og det tar ikke lang tid før trioen innser at de muligens har tatt seg vann over hodet.

Dette er Wes Anderson sin første spillefilm og allerede her ser man mange kjennetegn som senere skulle bli stempler på hans filmografi. Filmen har blitt hyllet av blant annet Martin Scorsese som kalte den en av 90 tallets beste filmer og roset filmen for dens genuinitet og kjærlighet til sine karakterer. Filmen introduserer også brødrene Luke og Owen Wilson i sine aller første filmroller.

(Omtale: Cinemateket i Trondheim)

Originaltittel Bottle Rocket

Regi Wes Anderson
Språk spansk/engelsk
Produksjonår 119

Skuespillere Owen C. Wilson Luke Wilson Robert Musgrave Andrew Wilson Lumi Cavazos James Caan Teddy Wilson Jim Ponds

Sjanger

Spilletid 1 t. 31 min.

Nasjonalitet USA

Aldersgrense med begrunnelse