Vega scene

Kjærlighetens kjøtere


Drama / Thriller
1 t. 48 min.
15 år

Skjermbilde 2021-10-15 kl. 17.02.29.png

FORESTILLINGERVelkommen til visning av Hans Petter Molands KJÆRLIGHETENS KJØTERE. Filmen fylte 25 år i fjor og det feires nå med en nyrestaurert versjon i 4K.

Samtale etter filmen:

Etter visningen blir det storstilt besøk når regissør Hans Petter Moland og skuespillerne Stellan Skarsgård, Bjørn Sundquist, Gard B. Eidsvold og Camilla Martens stiller til samtale. Samtalen modereres av Montages-redaktør, Karsten Meinich.

Restaureringen er gjennomført av Torulf Henriksen og Gisle Tveito i Storyline Studios og gjort mulig gjennom bidrag fra Storyline Studios, Nasjonalbiblioteket og Filmparken. En stor takk for lidenskapelig innsats i denne dugnaden til Torulf og Gisle, Nina Heidenreich  i Filmparken og Bent Bang-Hansen i Nasjonalbiblioteket.

 

kjaerlighetens-kjotere-filmdagbok.740x0.jpg 

Om filmen:

Det er 1925. Norges hovedstad har skiftet navn. Lenin er død og den unge forfatteren Henrik Larsen har nettopp fridd til kjæresten, Gertrude. Hun avslår, ihvertfall for øyeblikket. Eventyrlystne Henrik melder seg på en overvintring på Grønland som fangstmann og forlater Gertrude. Oppholdet der blir et møte med livets ekstremiteter og harde realiteter, spesielt i møtet med vitenskapsmannen Holm og den erfarne og vulgære fangstmannen Randbæk. Randbæk bruker alle tenkelige metoder for å ødelegge Henrik. Terje Rypdals moderne filmmusikk bidrar til å skape den mørke stemningen i filmen.

Originaltittel Kjærlighetens kjøtere

Regi Hans Petter Moland
Språk norsk
Produksjonår 1995

Skuespillere Gard B. Eidsvold Stellan Skarsgård Bjørn Sundquist Camilla Martens Paul Ottar Haga Johannes Joner Lars Andreas Larssen Juni Dahr Johan Rabaeus Frank Iversen Tinkas Qorfiq

Sjanger Drama / Thriller

Spilletid 1 t. 48 min.

Nasjonalitet Norge

Aldersgrense med begrunnelse 15 år