Vega scene

Oeconomia


Dokumentar
1 t. 29 min.

oeconomia_dokunomics4_bilde_liggende_1200x630pxl.jpg

FORESTILLINGERDocu:nomics #4: Penger vokser faktisk på trær!

Er vår forståelse av økonomi bygd på helt gale premisser?

Velkommen til Doku:nomics - en film- og samtaleserie om noen av de store spørsmålene om vår økonomi og hvordan vi forstår den.

Som del 4 av Doku:nomics-serien viser vi filmen Oeconomia.

Oeconomia stiller spørsmål om premissene for vår økonomi som virker enkle, men som sletts ikke er så lette å svare på.

Hvordan blir nye penger til og hvem er det egentlig som lager dem? Og hvis økonomien vokser, hvorfor får vi stadig høyere gjeld? Hvordan skapes økonomisk vekst? 

Om filmen:

Ulikhetene i samfunnet vokser og bankenes kriser blir betalt av skattebetalerne. Finansmarkedene skyter til himmels, mens klodens ressurser er på vei mot bunnen. Mekanismene for det moderne kapitalistiske systemet forutsetter kontinuerlig vekst, systematiske underskudd og økende konsentrasjoner av rikdom. Hvorfor er det sånn – og finnes det et alternativ? I OECONOMIA går filmskaper Carmen Losmann til kilden og spør kapitalistene selv. 

Økonomer, bankfolk og direktører gjør sitt beste for å forklare kapitalismens mekanismer for publikum – med vekslende hell. Kameraet ruller mens selv folk på toppen av systemet famler med begreper og modeller i sine forsøk på å forklare hvor penger kommer fra og hvor de er på vei. Med presisjon og humor blottstiller Losmann mangelen på fornuft og samfunnsnytte som definerer moderne finanskapitalisme. OECONOMIA er en morsom, lærerik og kritisk dokumentar om hvordan penger blir til, og filmen utforsker de irrasjonelle og selvmotsigende sidene av økonomien som nyhetsmediene sjelden vier noen oppmerksomhet.

I samarbeid med Rethinking Economics

Skjermbilde 2021-10-04 kl. 16.07.21.png 

Originaltittel

Regi Carmen Losmann
Språk engelsk/tysk
Produksjonår 2020

Skuespillere

Sjanger Dokumentar

Spilletid 1 t. 29 min.

Nasjonalitet Tyskland

Aldersgrense med begrunnelse