Vega scene

Bevegelse på lerretet vol. 2

CODA x VEGA = Bevegelse på lerretet.

Vi gjentar samarbeidet med CODA Oslo International Dance Festival om filmprogrammet Bevegelse på lerretet – koreografi i en uvant kontekst.

Filmprogrammet BEVEGELSE PÅ LERRETET vol. 2» 21.-24.oktober tar utgangspunkt i bevegelse på lerretet, og har som mål å vise koreografi i en uvant konteks over ulike sjangre og tidsperioder. Sannsynligvis vil programmet overraske og forhåpentlig vil det provosere frem spørsmål om hva koreografi er. Programmet er et samarbeid mellom Vega Scenes programsjef for kino, Truls Foss, og CODA Oslo International Dance Festival ved Sofie Amiri.

Koreografi blir brukt i kampsportscener i film, uten at vi tenker nevneverdig over det. Siden dans oftest foregår i det klassiske scenerommet, er det som regel dette det blir assosiert med. Vi ønsker med dette programmet å gi et innblikk i og øke bevisstheten om hva dans og koreografi kan være. Kall det gjerne en utforsking av bevegelsenes rekkefølge og komposisjon.

Alle filmene blir introdusert med kortfilmer eller introduksjon som er nøye utvalgt til hver enkelt film. Både den danseinteresserte og den filminteresserte vil finne noe å glede seg over i dette filmprogrammet.

Filmene du kan se er:

INDES GALANTES + VOGUING WITH BEETHOVEN
Torsdag 21.10 18:00

GALLANT.jpgPå scenen i Paris legendariske Opéra Bastille gjør 30 dansere med bakgrunn fra blant annet hip-hop, krump, breakdance og voguing sin versjon av Jean-Philippe Rameaus barokke mesterverk Les Indes galantes, og viser en dynamisk remiks av den kjente operaen.

Kortfilm: Voguing with Beethoven
I ære av Beethovens 250. fødselsdag inviterte Norsk kammerorkester Norenberg til å regissere en kortfilm som aktualiserte komponistens arv gjennom moderne uttrykksmåter. Resultatet er en film om identitet og tilhørighet, hvor "høykultur" møter subkultur.

Kjøp billett her

 

THE RULES FOR EVERYTHING
Fredag 22.10 18:00

The rules.jpgIntroduksjon ved regissør (og koreograf) Kim Hiorthøy. THE RULES FOR EVERYTHING er en leken komedie som vakkert og filosofisk tar for seg liv og død og relasjoner. Med en blanding av humor og absurditet blir dette en filmopplevelse utenom det vanlige.

Kjøp billett her

 

SKATE KITCHEN + SENSESSE
Lørdag 23.10 20:30

Skate.jpgSKATE KITCHEN ble til da regissør Moselle ved en tilfeldighet møtte noen jenter med skateboard på undergrunnen i New York. I utgangspunktet skulle Skate Kitchen bli en dokumentar, men Moselle endret kurs og lot heller jentene spille versjoner av seg selv.

Kortfilm: SESNSESSE

Kjøp billett her

 

BLACK SWAN
Søndag 24.10 21:30

BLack swan.jpgIntroduksjon ved Kristian Støvind, danser og koreograf, om portrettering av dans og hva som stemmer og ikke stemmer i filmen og i miljøet.

Nina (Portman) er en ballerina ved New York ballettkompaniet. Livet hennes, i likhet med alle andre i denne profesjonen, dreier seg kun om dans. Hun bor sammen med sin mor, en tidligere ballerina, som utøver en kvelende kontroll over sin datter. Når regissør Thomas Leroy (Cassel) bestemmer seg for å bytte ut Prima Ballerina Beth MacIntyre (Ryder) fra åpningsproduksjonen for den nye sesongen er Nina hans førstevalg. Men Nina har en konkurrent: En ny danser, Lily (Kunis), som imponerer Leroy.

Kjøp billett her