Vega scene

Black Swan
BLack swan.jpg

FORESTILLINGERCODA x VEGA = BEVEGELSE PÅ LERRETET: BLACK SWAN med introduksjon av Kristian Støvind.

Filmprogrammet BEVEGELSE PÅ LERRETET vol. 2» 21.-24.oktober tar utgangspunkt i bevegelse på lerretet, og har som mål å vise koreografi i en uvant konteks over ulike sjangre og tidsperioder. Programmet er et samarbeid mellom Vega Scene sin egen programsjef, Truls Foss, og CODA Oslo International Dance Festival ved Sofie Amiri.

Om Kristian Støvind:

Kristian Støvind er utdannet danser ved Operaens Ballettskole og Ballettzentrum Hamburg John Neumeier, Støvind er også koreograf og har blant annet koreografert 3 helaftener for Nasjonalballetten og har to ganger blitt nominert til kritikerprisen. I forkant av filmen vil han fortelle om - portrettering av dans og hva som stemmer og ikke stemmer i filmen og i miljøet?

Om filmen:

Nina (Portman) er en ballerina ved New York ballettkompaniet. Livet hennes, i likhet med alle andre i denne profesjonen, dreier seg kun om dans. Hun bor sammen med sin mor, en tidligere ballerina, som utøver en kvelende kontroll over sin datter. Når regissør Thomas Leroy (Cassel) bestemmer seg for å bytte ut Prima Ballerina Beth MacIntyre (Ryder) fra åpningsproduksjonen for den nye sesongen er Nina hans førstevalg. Men Nina har en konkurrent: En ny danser, Lily (Kunis), som imponerer Leroy.

Svanesjøen krever en danser som både kan spille den hvite svanen, uskyldig og elegant, og den sorte svanen som representerer list og sensualitet. Nina passer perfekt som den hvite svanen, mens Lily er rene personifiseringen av den sorte svanen. 

Etter hvert som de to unge danserne utvikler et merkelig vennskap gjennom rivaliseringen, blir Nina mer og mer kjent med den mørke siden ved seg selv - med en konsekvens som truer med å ødelegge henne…

Spilletid: 1 t 48 m
Skuespillere:
Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel
Sjanger: Drama / Thriller / Skrekk
Regi: Darren Aronofsky
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Produksjonsår: 2010

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet USA

Aldersgrense med begrunnelse