Vega scene

Skate Kitchen + Sensesse
Skate.jpg

FORESTILLINGERCODA x VEGA = BEVEGELSE PÅ LERRETET: SKATE KITCHEN + SENSESSE

Filmprogrammet BEVEGELSE PÅ LERRETET vol. 2» 21.-24.oktober tar utgangspunkt i bevegelse på lerretet, og har som mål å vise koreografi i en uvant konteks over ulike sjangre og tidsperioder. Programmet er et samarbeid mellom Vega Scene sin egen programsjef, Truls Foss, og CODA Oslo International Dance Festival ved Sofie Amiri.

Om filmen:

SKATE KITCHEN ble til da regissør Moselle ved en tilfeldighet møtte noen jenter med skateboard på undergrunnen i New York. I utgangspunktet skulle Skate Kitchen bli en dokumentar, men Moselle endret kurs og lot heller jentene spille versjoner av seg selv.

Filmen kan minne om Larry Clarks Kids fra 90-tallet, men bare i realismen i måten ungdommene blir skildret på. Nihilismen i Kids er her erstattet med et behov for samhold for å overleve som tenåring i New York. Derfor blir dette en langt mer optimistisk, og ikke minst underholdende film. Hovedkarakteren Camille kastes inn i et nytt miljø og tester motvillig og nysgjerrig ut sine egne grenser, om det så er i forhold til dop, sex, kjærlighet eller vennskap. 

SKATE KITCHEN came about when director Moselle accidentally met some girls with skate boards on the New York subway. The film was initially thought of as a documentary, but she changed her mind and rather made the girls play versions of themselves in a fictional film.

SKATE KITCHEN can be reminiscent of Kids, from the 90s, but only in the realism in the portrayal of the group of kids. The nihilism in Kids is here replaced by a need for community in order to survive as a teenager on the streets of New York City. The result is therefore a much more optimistic, not to mention entertaining, film. The main character, Camille, is thrown into a new environment where she curiously tests her own limits, if it so comes to drugs, sex, love or friendship.

- Omtale hentet fra Oslo/Fusion Film Festival

Spilletid: 1 t 40 m
Sjanger: Drama
Regi: Crystal Moselle
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Produksjonsår: 2018

Unknown.jpeg

INTENSE THERAPY:

Sensesse er en venninnegjeng fra Oslo som kjører snowboard, skater og henger ut sammen - som brenner og jobber for likestilling og inkludering. Målet deres er å skape et trygt rom for kvinner i snowboard og skating. Dette skriver de om sin nye street edit, INTENSE THERAPY:

«Med denne vinterens COVID-restriksjoner, utnyttet vi det tomme rommet av at det var ingenting som skjedde, til å filme street-snowboarding. Hovedsakelig i Oslo, men også litt i Trondheim og Hemsedal. Prosjektet skapte en grunn til å sette på alarmen om morgenen, sog en mening gjennom mørke og kalde dager i vinter. Det var deilig å ha et konkret mål og prosjekt å jobbe mot. Å dra ut å risikere vår fysiske helse for så å på et vis ta vare på var psykiske helse føles nesten ut som essensen i denne editen.

Dette prosjektet har føltes både intenst og terapeutisk. Å dra ut å ta risikoer, kjenne på ydmykhet, men også utvide selvtilliten, føle på et rush av adrenalin og et sted å høre til. Vi gleder oss veldig til å vise hva vi har gjort i vinter som har resultert i INTENSE THERAPY.»

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet Ukjent

Aldersgrense med begrunnelse