Vega scene

The Rules for Everything


Komedie / Drama
1 t. 27 min.
9 år

The rules.jpg

FORESTILLINGERCODA x VEGA = BEVEGELSE PÅ LERRETET: THE RULES FOR EVERYTHING med introduksjon av Kim Hiorthøy.

Filmprogrammet BEVEGELSE PÅ LERRETET vol. 2» 21.-24.oktober tar utgangspunkt i bevegelse på lerretet, og har som mål å vise koreografi i en uvant konteks over ulike sjangre og tidsperioder. Programmet er et samarbeid mellom Vega Scene sin egen programsjef, Truls Foss, og CODA Oslo International Dance Festival ved Sofie Amiri.

Om Kim Hiorthøy:

Kim Hiorthøy er en norsk tegner, illustratør, fotograf, musiker og filmskaper, men visste du også han var danser og koreograf? Multikunstner Kim Hiorthøy gjorde sin regidebut med en definitivt annerledes forundringspakke av en spillefilm, og vil i forkant av filmen fortelle om dette.

Om filmen:

Storm er ti år. Når faren hennes forsvinner, begynner moren hennes å lage instruksjonsfilmer med en østeuropeisk selvhjelpsguru. Overlatt til seg selv må Storm bestemme seg for hvilke regler tilværelsen kan kokes ned til for at ikke verden skal falle helt sammen.

THE RULES FOR EVERYTHING er en leken komedie som vakkert og filosofisk tar for seg liv og død og relasjoner. Med en blanding av humor og absurditet blir dette en filmopplevelse utenom det vanlige.

Kim Hiorthøy (f 1973) studerte kunst ved akademiene i Trondheim og København og film ved The School of Visual Arts i New York. Han har arbeidet som illustratør og grafisk designer, så vel som musiker og filmfotograf. THE RULES FOR EVERYTHING er Kim Hiorthøys første spillefilm.

Originaltittel

Regi Kim Hiorthøy
Språk engelsk/norsk
Produksjonår 2016

Skuespillere Natalie Press Tindra Hillestad Pack Pavle Heidler Ingrid Olava Brænd Eriksen Petter Width Kristiansen Kaveh Tehrani

Sjanger Komedie / Drama

Spilletid 1 t. 27 min.

Nasjonalitet Norge

Aldersgrense med begrunnelse 9 år