Vega scene

Vega Ung teaterbillett for deg mellom 18-28 år

Vega lanserer ny billettkategori på teater for unge voksne

Vi på Vega Scene vil at det skal være enkelt og tilgjengelig for alle å gå på teater. Etter ett og ett halvt år med pandemi, hvor vi har blitt vant til å holde oss mye hjemme, vil vi fjerne de hindrene vi kan for at teater igjen skal bli et valg i hverdagen. Derfor forenkler vi nå billettkategoriene våre, og innfører en ny og sterkt rabattert kategori for alle i alderen 18-28 år, uavhengig om du er student eller ikke. Med Vega Ung teaterbillett gir vi deg alle teaterforestillingene på Vega for kun 180,- billetten. Er du eldre enn det har vi satt ned prisen litt for deg også.

Under finner du alle forestillingene vi viser på Vega Scene denne høsten:

JENTA MED BOMBENE

LIGGENDE WEB.jpg
13.-16.oktober
19.-23.oktober
Egenproduksjon fra Vega Scene
Les mer og kjøp billetter HER.

En ung jente planlegger å bombe skolen sin og et kjøpesenter. Ingen kjenner jenta, men mange har meninger om hva som har skjedd med henne. Hva gjør frykten for terror med hvordan vi ser på unge som blir radikaliserte? 

Karen Frøsland Nystøyl (NRK) sa dette om  forestillingen:

"Dette er ei ung 15 år gammel jente. Det utfordrer med en gang- bildet av en terrorist som en hvilken som helst ungdom. Hvem som helst av oss. Det er den store styrken ved denne iscenesettelsen at det er ti forskjellige helt vanlige jenter"

På scenen står Hege Aga Edelsteen, Line Heie Hallem, Sebastian Skytterud Myers sammen med tenåringsjenter fra hele Oslo. 
Regi: Kjell Moberg 
Manus: Tue Biering

SÅ LESTE JEG NAIV.SUPER.

TOW_Naiv.Super_1920x1080_04.jpg23.-25.sept // 29.sept // 01.-02.okt
En samproduksjon mellom Vega Teater og Kompani K.
Billetter og mer info HER 

 
SÅ LESTE JEG NAIV.SUPER. er en tragikomisk monolog om isolasjon, psykisk sykdom og løsrivelse, basert på skuespiller Kai Kenneth Hansons egen tilværelse engang omkring årtusenskiftet.

I forestillingen møter vi en ung mann som gamer hele natta og sover hele dagen, mens regningene hoper seg opp i skuffen og han helst bare vil slippe å forholde seg til alle de andre. Være seg om det er damen som ringer fra inkassobyrået, dysfunksjonelle familiemedlemmer, kameratene som ringer og vil ha ham med ut på øl, naboen Erlend, som visstnok har skrevet en bok, eller folk som stjeler andres leverpostei. 

"Jag har sällan sett en monolog som griper så stark (...)" Svante A. Löwenborg, Norsk Shakespearetidsskrift

 

STRAIGHT FACE

straight face.png08-09.oktober
Gjestespill fra Brageteatret

Billetter og mer info HER

Er du en god person? 

Er vi gode mennesker som av og til gjør dårlige valg, eller er vi dårlige mennesker som forsøker å være gode?  

Vi kan selvfølgelig ikke alltid ha kontroll over vår oppførsel. Vi styres av følelser, både kjærlighet og hat, og begge fører med seg både kloke, og mindre smarte valg. 

I STRAIGHT FACE møter vi to mennesker som deler sine historier, helt uten filter. Teaterforestillingen gir oss et humoristisk og utfordrerne blikk på hvem vi er, tingene vi gjør og valgene vi tar.  

 

eggs'n bakey

eggs 2021.png29.-30.okt // 03.-06. nov // 10.nov
Egenproduksjon fra Vega Scene

Billetter og mer info HER 
 

Det er en glede å kunne annonsere at Rolf Kristian Larsens eggs ´n bakey returnerer til Vega Scene i høst. 

eggs 'n bakey er en hyllest til alle de små og store, gode og vonde, øyeblikkene i livet. En hyllest til kjærlighet, hat, sjalusi, glede, omsorg, savn og nytelse. En hyllest til den som bare er der, og den du lengter etter. Den du kanskje hadde, men som glapp rett foran øynene dine.
Musikken i forestillingen er hentet fra Sondre Justads diskografi. Justad er en norsk artist og låtskriver fra Henningsvær og Borg i Lofoten.

"De tre skuespillernes innsats imponererer. De spiller nærmest med hjertene utenpå ullskjorta og klarer å understøtte både de såre, rå og euforiske partiene i manus. På en, ja, leken måte!" - Hedda Fredly, Shakespearetidskriftet

 

TIVOLILAND

TIVOLILAND GJESTESPILL.png26. oktober
Gjestespill fra Unge Viken Teater
Billetter og mer info HER

Gratulerer med dagen og velkommen til fornøyelsesparken kalt Norge!

Her er alle rike, pene, bekymringsløse og vellykkede.
Du kan se ut som du vil,
Du kan bli hva du vil,
Du kan tjene hva du vil,
Og det er kun opp til deg selv om du får det til.
Vi har alt.
Vi mangler bare én ting:
En grunn til å stå opp om morgenen.

Manuset til «Tivoliland» ble utviklet gjennom UNG TEKST, Unge Viken Teaters satsing på unge dramatikere. Med «Tivoliland» debuterer Håkon T. Nielsen som dramatiker.

 

BOKLANSERING: UNG TEKST 2021

Boklansering Unge Viken.png26. oktober
Boklansering fra Unge Viken Teater
Billetter og mer info HER 

Hvert år gir Unge Viken Teater ut en antologi med scenetekster skrevet av de unge dramatikerne i UNG TEKST. 

I årets bok kan du lese monologer og dialoger, dramatikk og lyrikk. Du finner både enkeltstående tekster og utdrag fra lengre stykker. Innholdet spenner fra det undersøkende til det eksperimenterende, alltid med utgangspunkt i noe ektefølt og ærlig.

Årets redaktør Iselin Shumba introduserer boken, og du vil få høre et knippe av dramatikerne lese fra tekstene sine.

 

KOKKEN TOR (Høstferieprogram)

Kokken Tor midlertidig plakat.jpg09.-10.oktober
Gjestespill fra Feil Teater

Billetter og mer info HER

Kokken Tor er ingen vanlig kokk. Han lager nemlig verdens beste mat - som han får til å vokse, glitre og eksplodere! Det eneste problemet er at han spiser opp all maten selv. Kjøkkenet hans har vært stengt i flere år, for Tor deler ikke maten sin med noen. Og i hvert fall ikke i dag ... Tor har nemlig bursdag og skal bake verdens beste bursdagskake.

"Kokken Tor" er en leken og humoristisk figurteaterforestilling som handler om hvor vanskelig og viktig det er å dele.

Passer for barn fra 3 år.

 

DET HISTORISKE SLAGET OM VEGA SCENE (Høstferieprogram)

HISTORISKE SLAGET FEIL TEATER.png09.-10.oktober
Gjestespill fra Feil Teater

Billetter og mer info HER

Undersått Ballè Fransè og Lakei Burrito ankommer Vega Scene og annonserer at det har kommet en ny konge til byen – Kong Durian den Grimme. Hvis dere hyller han til deres nye konge vil han skjenke gaver til Oslos befolkning.

“Det Historiske Slaget om Vega Scene” er fullspekket av humor, interaktivitet, ekstravagante kostymer og fargerike karakterer. Publikum er med på å løse situasjonen. Hvem som går av med seieren, gjenstår å se. 

Passer for barn fra 5 år.

 

KUNSTEN Å LAGE EN FELLE

Kunsten å lage en felle.jpg25.-27. november
Billetter og mer info HER

Ny forestilling fra Transiteatret-Bergen og Tore Vagn Lid. KUNSTEN Å LAGE EN FELLE er en co-produksjon mellom Transiteatret-Bergen, Det Vestnorske Teatret og Vega Scene.

 

SOM FØR OG ETTER

Som før og etter.pngPremiere 28.januar 2022. Spilles på Vega Scene til 12. februar
Egenproduksjon fra Vega Scene
Billetter og mer info HER

Vega Scenes første egenproduksjon i 2022 blir SOM FØR OG ETTER av Fredrik Brattberg. I denne forestillingen møter du HAN, HENNE og SVIGERFORELDRENE i et humoristisk og eksistensielt spill om kjærlighet og død.  

SOM FØR OG ETTER er en co-produksjon mellom Hålogaland Teater, Nordland Teater og Vega Scene.