Vega scene

UNGE VIKEN DEBUTANTSLIPP


FORESTILLINGER

I debutantprogrammet har vi invitert fire unge dramatikere til å delta i et utviklingsløp som går gjennom hele 2021. Lørdag 4. desember presenteres de på Vega Scene.

Med hjelp fra ni skuespillere, skal regissør og dramaturg Anne Karen Hytten (Oslo Nye Teater, Nasjonaltheatret, Rogaland Teater) iscenesette lesninger fra debutantenes manus. Underveis blir det også spennende intervjuer med debutantene ledet av dramatiker Malmfrid Hovsveen Hallum. Bli med og oppdag fire nye verk fra fire nye stemmer!

PROGRAM

12:00 Velkommen

12:15 Lesning: Gruppa for oss som har mista en hund av Lisa Maria Berg

13.00 Intervju med debutanter Lisa Maria Berg og Marie Longva Danielsen, dramatiker Malmfrid Hovsveen Hallum leder samtalen

13:30 Lesning: Eg slepp ho aldri av Marie Longva Danielsen

14:15 Lunsj

14:45 Lesning: Ikke vær redd av Meriam Braanaas

15.30 Intervju med debutanter Meriam Braanaas og Heiki Riipinen, dramatiker Malmfrid Hovsveen Hallum leder samtalen

16:00 Lesning: Lost boys av Heiki Riipinen

16:45 Presentasjon av debutantene for 2022

17:00 Feiring

Debutantene du kan glede deg til å møte den 4. desember er:

Lisa Maria Berg (30)

Lisa skriver stykket Gruppa for oss som har mista en hund, som er et morsomt og sårt stykke om Gøril som prøver å starte en støttegruppe for dem som har mistet en hund, eller kanskje noe annet.

«Da var det akkurat som om Anders plutselig ble litt kjekk og det hadde jeg faen ikke tenkt over. Helvete satan.»

Marie Longva Danielsen (24)

Marie skriver stykket Eg slepp ho aldri, tre sammenflettede rytmiske og skarpe monologer om tre unge kvinners bearbeidelser av seksuelle overgrep. Hvordan påvirker grenseoverskridelsene deres forhold til andre og dem selv? Blir det bedre?

«Eg er ikkje lei meg. Eg kjenner inga skuld. Eg vil gjere det igjen.»

Meriam Braanaas (30)

Meriam skriver stykket Ikke vær redd som handler om kjærligheten mellom en bestefar og et barnebarn, om skyldfølelse, og om å måtte konfrontere det man frykter mest for å kunne finne sammen.

«Jeg trodde endelig at jeg ville føle meg fri, men jeg føler meg bare så utrolig… ensom. Og når du dør har jeg ingen og det er min egen skyld.»

Heiki Riipinen (30)

Heiki skriver stykket Lost boys om fire unge menn som føler seg fortapt i sine egne liv, og som må begynne å snakke sammen når de plutselig befinner seg på en merkelig øy hvor man aldri blir eldre.

«En dag, på en øde slette eller på toppen av et fjell eller ute på et hav eller på kontoret, lengst inne, bak kopirommet, skal jeg fortelle deg om faren min.»

Debutantprogrammet er en del av UNG TEKST, et utviklingsprogram for unge dramatikere i regi av Unge Viken Teater, støttet av Viken Fylkeskommune. Les mer her.