Vega scene

Titane


Drama / Thriller / Horror
1 t. 48 min.
15 år

TITANE-digiposter-1920x1080-001.jpg

FORESTILLINGERJulia Ducournaus suggererende og kompromissløse TITANE mottok den høythengende Gullpalmen i Cannes tidligere i år.

Titan: Et lett, sterkt og fleksibelt innskuddsmetall med en sølvaktig glans.

Om filmen:

I filmen møter vi Alexia som blir alvorlig såret i en bilulykke som barn og får operert inn en titaniumplate i hjernen. Når vi møter henne flere år senere, spilt av Agathe Rousselle, opptrer hun som danser på bilmesser. En dramatisk serie av hendelser i løpet en og samme kveld, spinner livet til Alexia ut av kontroll og tvinger henne til å skjule seg fra myndighetene.

TITANE diskuterer heteronormativitet og kjønnsidentitet på flere måter, den er tidvis ekstremt brutal, men samtidig også en vakker film om familie og tilhørighet.

Om regissøren:

Julia Ducournau (f. 1983) debuterte som regissør med kortfilmen JUNIOR i 2011. Filmen ble invitert til Kritikeruken (Semaine de la Critique) i Cannes. Fem år scenere returnerte Ducournau til festivalen med spillefilmdebuten, RAW (2016), som også deltok i Kritikeruken, og ble belønnet med FIPRESCI-prisen. Fem år senere returnerte hun på ny og denne gangen i den prestisjetunge hovedkonkurransen. Med Gullpalmen for TITANE har Ducournau blitt den andre kvinnelige regissøren som mottar filmverdenens gjeveste pris siden Jane Campion fikk den for PIANO, og den første kvinnelige regissør som har mottatt prisen alene (Campion delte sin Gullpalme for PIANO i 1993 med Chen Kaige.)

*

bilde_omtale_korona_des2021.png 

Originaltittel Titane

Regi Julia Ducournau
Språk fransk
Produksjonår 2021

Skuespillere Vincent Lindon Agathe Rousselle Garance Marillier Mara Cissé

Sjanger Drama / Thriller / Horror

Spilletid 1 t. 48 min.

Nasjonalitet Frankrike / Belgia

Aldersgrense med begrunnelse 15 år