Vega scene

Vega UNG

På Vega skal unge få være med å skape, bidra, mene og bestemme. Derfor har vi Vega Ung, et tilbud for deg som er over 16 år og interessert i film og teater. Det består av to ulike grupper og det er gratis å være med.


VEGA UNG FILM

Vega Ung Film (16-25 år) består av en kurateringsgruppe som setter opp sitt eget kinoprogram sammen med andre.

PROGRAM VÅREN 2022:

16. mars - Ran
30. mars - Paris, Texas
13. april - Fellinis 8 ½
27. april - A Clockwork Orange
11. mai - Perfect Blue
25. mai - The Wall
8. juni - Dr. Strangelove

Følg Vega Ung Film på Instagram for oppdateringer om program.

Det koster kun kr. 25,- for filmklubbmedlemskap pr semester. Deretter betaler man kun kr 25,- pr filmvisning.

Visningene er åpne for alle, men du må være mellom 16 og 25 år for å være en del av kuratorgruppen.

VEGA UNG TEATER

Vega Ung Teater lager teaterforestillinger som egne versjoner av profesjonelle stykker som iscenesettes på Vega. Ungdommene som er med jobber i et kreativt team og kan være alt fra skuespiller på scenen, bestemme kostymer, lage musikk, scenografi- eller annet du har lyst til å bidra med. Vega Ung Teater møtes hver torsdag fra kl. 16:30-19.

Følg Vega Ung Teater på Instagram

NÅ KAN DU SØKE DEG INN I VEGA UNG TEATER!

Vega Ung Teater er et fritidstilbud og en teatergruppe for alle mellom 16-25 år. Gruppen jobber med ny dramatikk og lager teaterforestillinger som vises på Vega Scene. I Vega Ung Teater blir du kjent med andre unge i Oslo og du samarbeider i kreativt team og kan være alt fra skuespiller på scenen, bestemme kostymer, lage musikk, scenografi- eller annet du har lyst til å bidra med. Vega Ung Teater møtes hver torsdag fra kl. 16:30-19.00 på Vega Scene i Hausmanns gate 28.

Til vårt neste prosjekt har vi 1 regiplass og 3 skuespillerplasser ledig. Det er et samarbeidsprosjekt hvor dramatikere fra Unge Viken Teater har skrevet 4 teatertekster som vi i Vega Ung Teater skal iscenesette. Har du lyst til å være skuespiller eller regissør i dette prosjektet? Hvis du ønsker å søke, sender du et motivasjonsbrev til ak@vegascene.no snarest hvor du beskriver litt om din bakgrunn og motivasjon for å være med.

Hva lærer du?

I prosjektet får du være skuespiller eller regissør og jobbe kreativt med rykende fersk dramatikk skrevet av unge dramatikere fra Unge Viken Teater. Du lærer teaterskapende-verktøy og får erfaring i å utforske karakterutvikling, konseptutvikling med utgangspunkt i ulike tekster, dramaturgi, og andre virkemiddel i teaterrommet som objekter lys og lyd.

Du vil møte nye mennesker og få innblikk i hvor spennende og gøy prosessen mot en teaterforestilling kan være. Det kreves ingen erfaring for å kunne delta. Det viktigste er at du er dedikert, nysgjerrig og interessert! Vega Ung Teater er for alle mellom 16-25 år.

Prosjektoppstart for regissørene er 2. april og skuespillerne har oppstart den 28. april. Obligatoriske prøver er påfølgende torsdager fra kl. 16.30-19.00 frem mot premiere den 16. juni 2022. Vega Ung Teater er et fritidstilbud og en del av Vega Scenes åpne møteplass. Det er gratis å delta.

Tilbudet er støttet av Bufdir og er et samarbeid med Unge Viken Teater. Alle er velkommen til å søke!


Vega Ung er støttet av Barne- ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) og Oslo kommune, gjennom byrådsavdeling for næring og eierskap. Norsk Filmklubbforbund er samarbeidspartner. Tilbudet ble utviklet med tilskudd fra Sparebankstiftelsen DnB.

Bufdir.pngOslo-logo-sort-RGB.png

nfk logo.jpg