Vega scene

The Two Sights
The Two Sights.jpg

FORESTILLINGERVelkommen til MIRAGE 24.-26. september på Vega Scene, Kunstnernes Hus Kino og kulturbåten MS Bjørvika i Oslo. Norges nye internasjonale festival for "the art of the real med fokus på den kunstneriske dokumentarfilmen. Les mer på: mirage.no.

The Two Sights er filmet på øygruppen Hebridene utenfor Skotland, der filmskaper Joshua Bonnetta har samlet et rikt materiale av lokale fortellinger om mystiske hendelser i naturen. Ved hjelp av analog fotografi, feltopptak og intervjuer fører filmen en utdøende muntlig fortellertradisjon tilbake til det mektige landskapet de springer ut fra.

Joshua Bonnetta er en kanadisk kunstner og filmskaper som jobber på kanten av dokumentarsjangeren med innslag av installasjoner, performance og tradisjonelle sceniske forestillinger. Hans verk har blitt vist på festivaler som Berlin Film Festival, MOMA, Toronto International Film Festival, Institute for Contemporary Art London, BFI London Film Festival og Whitechapel Gallery.
Programmet som vises på Kunstnernes Hus Kino lørdag 25.9 og søndag 26.9 består av filmer der en dokumentarisk interesse for landskaper, dyr og samhandling mellom arter møter drømmer, gjenferd og erfaringer fra «den andre siden», og er kuratert av programsjef Silja Espolin Johnson.

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet USA

Aldersgrense med begrunnelse