Vega scene

El mar la mar1 t. 34 min.

El Mar la Mar.jpg

FORESTILLINGERMIRAGE - OSLO - 24-26 SEPTEMBER 2021

Slow Cinema Sunday (To the Moon | El Mar La Mar):

På søndag 26.september starter vi dagen med MIRAGE konseptet “Slow Cinema Sunday”. Her kan du oppleve kontemplativ film i sittesekk eller hengekøye fra Chill Bill i Salongen på Vega Scene og drømme deg bort med meditative bilder av månen i alle dens faser og 16 mm filmpoesi av natur, værfenomen, dyr, mennesker og sporene de etterlater seg i Sonoraørkenen.

De gjennomarbeidede utsøkte 16mm bildene fra El Mar La Mar er valgt ut som årets MIRAGE-film og pryder hele festivalens visuelle tema. Et hypnotisk portrett av menneskene, historiene og mytene om grenseområdet mellom Mexico og USA. Fra Atlanterhavet til Stillehavet gir filmen oss et innblikk i det øde landskapet og de mange skjebnene langs porten til drømmenes land. 

Om regissørene:

Joshua Bonnetta (f. 1979) er en kanadisk multikunstner som i hovedsak jobber med lyd og bilde gjennom installasjoner, performance og spillefilm. Filmene hans har blitt vist på en rekke internasjonale filmfestivaler og museer, og hans nyeste dokumentar The Two Sights (2019) vant prisen for beste originale musikk under Cinéma du Réel-festivalen i Paris.

J. P. Sniadecki (f. 1979) er en amerikansk filmskaper og antropolog. Han har laget flere prisvinnende dokumentarer som studerer kulturer og samfunn for å provosere fram en ny måte å se virkeligheten på, deriblant Foreign Parts (2010) og The Iron Ministry (2014). Filmene hans er vist på en rekke filmfestivaler, kunstgallerier og museer. Snaidecki er tilknyttet “The Sensory Ethnography Lab” ved Harvard University, et tverrfaglig senter som eksperimenterer ved å lage medier som kombinerer etnografi og estetikk, og det var her arbeidet med El Mar La Mar begynte.

Mirage_Logo_Dark.png

Originaltittel El mar la mar

Regi J.P. Sniadecki og Joshua Bonnetta
Språk
Produksjonår 2017

Skuespillere

Sjanger

Spilletid 1 t. 34 min.

Nasjonalitet USA

Aldersgrense med begrunnelse