Vega scene

Space Dogs


Dokumentar
1 t. 31 min.

Space Dogs.jpg

FORESTILLINGERMIRAGE - OSLO - 24-26 SEPTEMBER 2021

Gatehunden Laika var det første levende vesen til å flyte vektløs rundt i rommet utenfor atmosfæren. Noe som dessverre førte til en sikker død. Legenden sier allikevel at hun returnerte til jorden som et spøkelse og fortsatt romsterer gatene som en av de mange løshundene i Moskva. Space Dogs gjør alvor av legenden og viser den rå virkeligheten til de mange gatehundene som fikk oppleve vektløshet, romeventyret og den sikre død.

Om regissørene:

Elsa Kremser (f. 1985) er en østeriksk filmprodusent som har laget flere dokumentarer og kortfilmer. Hennes film Nebel (2014) premierte under den internasjonale filmfestivalen i Berlin, der den også gikk fikk hederlig omtale.

Tyske Levin Peter (f. 1985) har laget en rekke dokumentarer som har blitt vist på internasjonale filmfestivaler, deriblant Beyond the Snowstorm (2016).

I 2016 startet Peter og Kremser produksjonsselskapet Raumzeitfilm, og Space Dogs er deres første dokumentar som en regissør-duo. Filmen har blitt vist på over seksti internasjonale filmfestivaler og vant prisen for årets østerrikske film under den internasjonale filmfestivalen i Wien i 2019.

Mirage_Logo_Dark.png 

Originaltittel Space Dogs

Regi Elsa Kremser, Levin Peter
Språk
Produksjonår 2019

Skuespillere

Sjanger Dokumentar

Spilletid 1 t. 31 min.

Nasjonalitet USA / Østerrike / Tyskland

Aldersgrense med begrunnelse